Crna kronika
OSTAJU BEZ VOZAČKE DOZVOLE

Trojica pijanih na triježnjenju
Objavljeno 7. rujna, 2019.
SLAVONSKI BROD

Nema dana da djelatnici PU brodsko-posavske nemaju posla s pijanim vozačima. U četvrtak i prvim minutama petka zatečena su trojica, a jedan je otkriven, pokazalo se da je riječ o recidivistu nakon sudara koji nije skrivio. Ta se prometna nesreća dogodila u četvrtak 20.30 u Gornjoj Vrbi. Do nesreće je došlo kada 26-godišnjak, upravljajući automobilom, nije držao potreban razmak, pa je udario u automobil koji je ispred sebe vozio 52-godišnjak. Policajci su prilikom očevida 26-godišnjaku izdali obavijest o počinjenom prekršaju, a potom su se pozabavili s 52-godišnjakom.

Pokazalo se da vozač Golfa u krvi ima ‘‘respektabilnih‘‘ 2,28 promila alkohola, a iz operativnog dežurstva im je dojavljeno kako je riječ o recidivistu, koji je vozio unatoč prethodno izrečenoj zabrani upravljanja. Alkoholizirani 52-godišnjak odmah je isključen iz prometa i zadržan u policiji do otrježnjenja. U petak su ga policijski službenici, uz optužni prijedlog, doveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu, kada mu je izrečena novčana kazna od 20 tisuća kuna i devet mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije.

U četvrtak u 10 sati u Slavonskom Brodu u Ulici J. Dobrile dogodila se prometna nesreća u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, a koju je izazvao pijani vozač. Pedesetšestogodišnji vozač automobila u krvi je imao 1,72 promila alkohola. Utvrđeno je kako se uključivao u promet, ne vodeći računa o položaju parkiranog automobila u koji je udario. Pijani vozač odmah je isključeni iz prometa i zadržan u policiji do otriježnjenja. Kaznu će od strane prekršajnog sudca doznati naknadno.

Dvadeset minuta nakon ponoći u petak prometni su policajci u Okučanima, nadzirući promet, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnjak. Pritom su alkotestom u vozačevu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 1,13 promila te su utvrdili da upravlja vozilom, iako mu je prethodno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije. Vozač je isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju te su ga policijski službenici u petak u 9.35, uz optužni prijedlog zbog grubog kršenja prometnih propisa, doveli na Općinski sud, Stalnu službu u Novoj Gradiški - Prekršajni odjel, kada je zakazan daljnji postupak (rasprava) za 13. rujna. M.Bugarić
Osim 20.000 kuna kazne, pijani vozač ne smije voziti auto devet mjeseci
2,28

promila alkohola u krvi izmjereno je vozaču Golfa u Gornjoj Vrbi
Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

Najčitanije iz rubrike