Mozaik
GLUMAČKI PAR MARIJA OMALJEV I MIRAJ GRBIĆ

Ljubav prema svim živim bićima
Objavljeno 7. rujna, 2019.

Glumac Miraj Grbić, simpatični Čombe iz megapopularne serije „Lud, zbunjen, normalan”, i Marija Omaljev, glumica poznata po ulogama u serijama „Ruža vjetrova”, „Dolina sunca”, „Zauvijek mladi” i „Bračne vode”, na vizualima jumbo plakata udruge Prijatelji životinja šalju jasan poziv da dijelimo ljubav prema svim živim bićima.


„Vegani smo postali prije tri godine. Miraj je jednoga dana rekao: ‘Ja više ne mogu jesti životinje. Ne mogu više tu energiju ubijenog stavljati u sebe.’ Pitala sam ga: ‘To mi super zvuči. Hoćeš li jesti ribu?’ Odgovorio je: ‘Pa i ribe su živa bića.’ To me navelo da razmislim o tome što jedem. Veganstvo mi je na kraju došlo kao neko otvaranje očiju, kao kada pogledaš nešto s jedne strane i cijela percepcija ti se promijeni. Više nikada ne možeš gledati nešto kao prije jer si shvatio kako stvari stoje. Nakon tri godine oboje smo presretni našim izborom. Zdravlje nam je savršeno, moj takozvani genetski kolesterol je nestao, koža mi je čišća i sjajnija, a i Miraju je krvna slika postala savršena. Sigurno je to jedna od najboljih odluka uopće koje smo donijeli. Ljubav prema ljudima, životinjama, našem planetu nešto je što definitivno preporučujem svakome”, otkriva Marija kako su se ona i suprug Miraj odlučili za veganstvo.


„Kada gledam u oči svinje ili u oči psa, više ne vidim razliku. Konačno shvaćam što ljudi misle kada kažu: ‘Jesi li pojeo nešto što je imalo oči, što je bilo u majčinom trbuhu, baš kao i mi?’ U doba interneta, kada možemo vidjeti kako se naša ‘hrana’ priprema, mislim da su neznanje i okrutnost stvar izbora, a ne slučajnosti. Razumijem da svi imaju svoj tempo, svoju slobodnu volju i nikome ne želim išta nametati, ali svima bih preporučila da pokušaju nekoliko mjeseci biti na veganskoj prehrani i sigurna sam da će uživati u rezultatima, količini energije te općem boljem stanju tijela i uma. Kako živimo u Los Angelesu, primijetila sam da dosta ovdašnjih liječnika i poznatih glumaca bira veganski način prehrane. Neki javno progovaraju o prednostima veganske prehrane, poput Arnolda Schwarzeneggera, Natalie Portman, Joaquina Phoenixa, Benedicta Cumberbatcha, Petera Dinklagea, Liama Hemswortha, Miley Cirus i Ariane Grande, koji javno promoviraju veganstvo kao način života, za dobrobit životinja i planeta Zemlje, jer zasad nemamo rezervni planet. U vremenu kada naš novac diktira tržište, usmjerimo ga suosjećajnijim proizvodima jer promjena ne kreće od nekih tamo ljudi, nego od nas. U svijetu u kojemu je okrutnost norma izaberi milost”, poručuje Marija Omaljev.. J.Kn.
Možda ste propustili...

MEĐUNARODNI SUSRET POVIJESNIH POSTROJBI

Trenkovi panduri pronose tradiciju

KOMPILACIJA “BLACK GOLD” IZLAZI 25. LISTOPADA

Editors će u sklopu turneje 2020. nastupiti u Zagrebu

IZ PROGRAMA MOTOVUNA: “BIRD ON A WIRE”

Dokumentarac o Cohenu danas ponovno u Laubi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKI TAMBURAŠKI SASTAV GOSTOVAO U SLATINI

Džentlmeni: U pop-tamburi
se i dobro snalazimo
i dobro osjećamo

2

KONCERT OSJEČKOG BENDA U ZAGREBU

Gošće Fluentesa bit će pjevačice Jelena Radan i Lu Jakelić

3

NAJVIŠE NOMINACIJA IMA “IGRA PRIJESTOLJA”

Prijenos 71. dodjele nagrade Emmy bit će uživo na HTV1