Novosti
MOGUĆA POVREDA NAČELA DJELOVANJA

Postupak protiv premijera i ministara
Objavljeno 5. rujna, 2019.
Povjerenstvo za sukob interesa u četvrtak je pokrenulo postupak protiv premijera Andreja Plenkovića i više ministara zbog povrede načela djelovanja u obnašanju dužnosti i višekratnoga oglušivanja da tom povjerenstvu dostave dokumentaciju vezanu uz putovanje na kongres Europske pučke stranke u Helsinkiju.
Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bivše ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić te bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića zbog toga što tijela u kojima obnašaju dužnosti nisu dostavila potrebnu dokumentaciju (putne naloge i račune) vezanu uz putovanje na kongres Europske pučke stranke u Helsinkiju u studenome prošle godine. Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković rekla je da je postupak većinom glasova pokrenut zbog moguće povrede načela djelovanja. H
NISU POSTUPALI SAVJESNO
Također, postupak je pokrenut zbog propusta premijera da naloži svom predstojniku ureda, kao i propusta ministara da nalože nadležnim službama u ministarstvima da Povjerenstvu dostave tražene podatke i dokumentaciju. "Iz toga proizlazi mogućnost da ti dužnosnici nisu postupali savjesno, odgovorno i transparentno", rekla je Novaković te pojasnila kako postupak nije pokrenut zbog puta tih dužnosnika u glavni grad Finske.
Možda ste propustili...

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE: ISPLAĆENO 446 MILIJUNA

Mjeru samozapošljavanja u 2019. koristile 8723 osobe

MEDALJA ZA ARHITEKTURU

Nagrade Komore arhitekata

DO SADA ZAPOSLENO ŠEST TISUĆA ŽENA

Ugovori o sredstvima iz programa "Zaželi"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ

Traže se svi koji su kontaktirali sa zaraženim, cijene maski lete u nebo

2

STJEPAN RIBIĆ, GENERALNI KONZUL RH U MILANU

Otkazane manifestacije i mise, Talijani pitaju što ih čeka na granici

3

POSLJEDICE KORONAVIRUSA U ITALIJI I HRVATSKOJ

Otkazuju se putničke linije prema Italiji, ali i nastava