TvObzor
VELIKI POVRATAK NEPONOVLJIVE MISSY ELLIOTT

Iconology EP kao najava novog albuma rap-vizionarke
Objavljeno 6. rujna, 2019.
Osim što je zablistala u svom povratku na scenu sjajnim EP izdanjem, američka reperica ovih je dana dobila priznanje za životno postignuće i doprinos modernoj pop-kulturi

Američka glazbenica i producentica Missy Elliott vratila se na scenu u punom sjaju nakon gotovo 15 godina! Mnogobrojne poklonike hip-hop kulture oduševila je u petak, 23. kolovoza, neočekivanom objavom EP izdanja “Iconology”, koji je najavila videosinglom “Throw It Back”. EP izdanje ujedno je najava za novi album ove rap-vizionarke.

Kolekciju novih pjesama predstavila je uz tag #ThrowItBack i natuknula da bi one mogle izazvati val nostalgije za vremenima “kada smo se zbog glazbe osjećali dobro i kada nas je glazba tjerala na ples.”Iako je tijekom posljednjih godina objavila nekolicinu singlova i suradnji, od kojih je posebno zasjala pjesma “Tempo” nastala u suradnji s talentiranom mladom zvijezdom Lizzo, ovo je prvo službeno diskografsko izdanje Missy Elliott od albuma “The Cookbook” iz 2005. i kolekcije najvećih hitova “Respect M. E.” iz 2006. EP “Iconology” objavljen je ususret MTV VMA dodjeli nagrada, koja se održala 26. kolovoza u Jerseyju i na kojoj joj je dodijeljeno priznanje Michael Jackson Video Vanguard Award za životno postignuće i doprinos modernoj pop-kulturi tijekom gotovo tri desetljeća karijere ove vizionarke. Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada Missy Elliot kročila je na pozornicu prvi put u 16 godina i oduševila prisutne svojim scenskim kolažem najvećih videohitova “The Rain”, “Hot Boyz”, “Get Ur Freak On”, “Work It”, “Pass That Dutch” i “Lose Control”, koji su definirali kraj 1990-ih i početak 2000-ih. Početkom godine Missy Elliott također je uvedena u Songwriter’s Hall Of Fame, kuću slavnih kantautora, što još jednom potvrđuje da je pred rap-ikonom velika godina.

Nikola Kučar