Novosti
FINALIST IZBORA

Luka Gaženica je među tri najbolje luke na svijetu
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.
Pobjednik će biti proglašen tijekom najvećeg svjetskog sajma industrije kružnih putovanja

Luka Gaženica - Zadar Cruise Port jedna je od tri finalista najprestižnijeg izbora za najbolju svjetsku luku Seatrade Cruise Awards 2019. Pobjednik će biti proglašen 11. rujna, tijekom najvećeg svjetskog sajma industrije kružnih putovanja Seatrade Europe 2019 u Hamburgu. To je veliko priznanje za Lučku upravu Zadar i koncesionara Zadar International Port Operations (ZIPO), odnosno Global Ports Holding (GPH). Upravo je GPH, kao vodeći svjetski operator luka za kružna putovanja, nominirao zadarsku luku za kružna putovanja u kategoriji "Luka godine", kojom se nagrađuju lučke uprave/kruzing-kompanije koje su u upravljanju lukom za kružna putovanja postigle najveći napredak u posljednjih godinu dana. Ove godine finalisti su i luke OldenLoen u Norveškoj i Jokohama u Japanu. Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić naglasio je kako se već sada, u prvoj godini suradnje s GPH-om i ZIPO-om, vide jako dobri rezultati.

- Ulazak u finale, gdje se uz nas još samo dvije svjetske luke, dovoljno govori o našem zajedničkom uspjehu. Uvjereni smo da će u idućim godinama ova suradnja biti sve bolja i bolja i da će Zadar u što skorije vrijeme zauzeti mjesto koje mu i pripada u kruzerskom biznisu - ocijenio je Škifić.

Direktorica tvrtke Zadar International Port Operations, Rebeka V. Pevec, kazala je da je to ujedno i priznanje za trud koncesionra i Lučke uprave u pozicioniranju Zadra kao važne destinacije za kružna putovanja na Jadranu, povećanju broja putnika u luci te razvoju luke i pružanju još boljeg iskustva posjetiteljima Zadra. Na sajmu Seatrade Europe u Hamburgu, gdje će biti proglašeni i pobjednici izbora, Zadar i Zadarsku županiju predstavljat će i promovirati Lučka uprava Zadar, ZIPO i GPH, turističke zajednice grada Zadra i Zadarske županije te Zračna luka Zadar. Nagrada Seatrade Cruise Awards dodjeljuje se više od deset godina najizvrsnijim primjerima i praksama unutar industrije kružnih putovanja. Svake se godine za izbor prijavi više stotina luka, tako da je već sam ulazak u finale golem spjeh.

- Kao dio Global Ports Holdinga, vodećeg svjetskog operatora luka za kružna putovanja, koji u svom portfelju ima 17 luka za kružna putovanja, smještenih u nekim od najpoznatijih svjetskih destinacija, posvećeni smo pružanju visoke razine korisničkog iskustva putnicima te izvrsnosti u upravljanju lukama - poručila je Pevec.

Milan Bugarić
17

luka u svom portfelju ima Global Ports Holding
512

svjetskih luka prijavilo se za sudjelovanje u izboru
Gaženici su konkurenti luke OldenLoen u Norveškoj i japanska Jokohama