Osijek
PRIPREME ZA NOVU PEDAGOŠKU GODINU

Prvi dan vrtića i potvrda liječnika
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.
Još samo jedan kolovoški tjedan dijeli gotovo 800 mališana od njihova prvog susreta s vrtićem/jaslicama unutar sustava Dječjeg vrtića Osijek, čija pedagoška godina započinje 2. rujna. Iako je u svim dječjim vrtićima i jaslicama pod kapom gradske predškolske ustanove krajem lipnja istovremeno održan roditeljski sastanak za roditelje i skrbnike novoupisane djece, u sklopu kojega su pružene sve informacije o prvom vrtićkom danu, među roditeljima još uvijek ima nedoumica. Jedna od njih vezana je uz liječničke potvrde koje (ne)treba donijeti prvi dan.

Iz Dječjeg vrtića Osijek objašnjavaju kako novoupisana djece 2. rujna sa sobom u vrtić ili jaslice moraju donijeti liječničku potvrdu koja pokazuje da je dijete, s obzirom na svoje zdravstveno stanje, spremno za vrtić. Ovu potvrdu izdaje djetetov pedijatar na osnovi zdravstvenog kartona mališana. Kako su u pojedinim vrtićima/jaslicama prilikom spomenutog roditeljskog sastanka u lipnju izdali i uputu da se prvi dan nove pedagoške godine donesu i potvrde pedijatra o procijepljenosti djeteta (unatoč tomu što su ovaj dokument svi morali predati prilikom upisa), iz Dječjeg vrtića Osijek objašnjavaju kako je ovu potvrdu također moguće dobiti od pedijatra. No umjesto nje, može se priložiti i preslika knjižice cijepljenja.

Inače, 2. rujna u vrtiće i jaslice Dječjeg vrtića Osijek kreće 770 mališana, čiji su roditelji u sklopu ovogodišnjih upisa predali zahtjeve te potom djecu u Dječji vrtić Osijek i upisali uz plaćanje akontacije, zaključno s posljednjim danom lipnja.

Rebalansom proračuna Grada Osijek, u novoj je pedagoškoj godini osiguran novac za dodatne 24 odgojiteljice, a time i dodatna mjesta za 183 djeteta u novoformiranim skupinama. Također, osiguran je i novac za jednog psihologa i jednog edukacijskog rehabilitatora. Sve kako bi se Dječji vrtić Osijek približio pedagoškom standardu.

Valja napomenuti i kako će 2. rujna prvi put mališanima vrata otvoriti novosagrađeni gradski vrtić u Višnjevcu, u kojemu je svoje mjesto pronašlo gotovo 130 djece razmještene u dvije jasličke i četiri mješovite vrtićke skupine. Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo deset milijuna kuna i projektu koji je s 1,5 milijuna sufinanciralo Ministarstvo demografije, a čijom je realizacijom osiguran prijeko potreban prostor za mališane s područja Josipovca i Višnjevaca. I. Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike