Kultura
DORA’S SUMMERS

Prva Međunarodna ljetna glazbena akademija u Našicama
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.
NAŠICE

Nakon mjeseci priprema u ponedjeljak, 26. kolovoza, u 17 sati otvara se 1. međunarodna ljetna glazbena akademija u Slavoniji Dora‘s Summers. Akademija je osnovana kao hommage velikoj skladateljici Dori Pejačević, koja je provela svoje sretno djetinjstvo i mladenačke godine u Našicama, u dvorcu i paviljonu, skladajući ovdje svoja prva glazbena djela. Ljetna akademija trajat će do 4. rujna, a dan prije održat će se završni koncert na kojemu će nastupiti svi polaznici.

Znanje i vještine polaznicima će prenijeti Eugen Indjic, Biljana Urban, Annette Fischer, Eva Hühn i Branimir Pustički Fay. Organizatori su zadovoljni pristiglim prijavama. Od očekivanih 25 učenika prijavljenih je 23.

- Idealan je to broj za naše profesore kako bi mogli kvalitetno organizirati i realizirati nastavni sadržaj - rekla je Marina Kopri, organizatorica i ravnateljica Osnovne glazbene škole Kontesa Dora. Prijavljeni učenici mlađe su dobi, a ona ističe da su ipak očekivali studente, za koje se nadaju da će ih sljedeće godine biti više. Uz završni koncert održat će i četiri koncerta za javnost na kojima će, uz učenike, nastupiti i profesori, a jedan koncert održat će u sklopu organiziranog izleta na Jankovac. Važnost ove akademije, koja se prvi put održava u Našicama, prepoznala je Osječko- baranjska županija, ali i velik broj obrtnika i poduzetnika iz Našica.
Ivona Ćosić
Najčitanije iz rubrike