Mozaik
VELIKA OBOŽAVATELJICA OSJEČKE GRUPE VIGOR

Željela sam da svi čuju koliko veliko srce ima Mario Roth
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.
Višnja obožava osječki bend i njegovog frontmena, od kojega je dobila veliki poticaj za borbu protiv opake bolesti

Uspješni glazbenici i izvođači vole svoj posao, a oni koji su doista zaslužili svoj uspjeh, duguju to svojim obožavateljima i svjesni su toga. Zbog toga strpljivo ostaju nakon koncerata družiti se s njima, dijeliti autograme i snimati selfije. U današnje doba društvenih mreža dostupniji su nego ikada prije pa ih svakodnevno dočekuju stotine poruka obožavatelja koji im šalju izraze poštovanja i zahvaljuju na lijepim pjesmama.


Jedan od njih je i naš Osječanin Mario Roth, odnosno njegov bend Vigor, koji neumorno nastupa cijele godine po cijeloj Hrvatskoj i šire, a kako to već biva, ljetni mjeseci posebno su bogati koncertima.


Nedavno su se nakon jednog koncertu u Druškovcu, u okolici Varaždina, ponovno družili s obožavateljima, kao što uvijek čine, i tom prilikom upoznali svoju veliku obožavateljicu Višnju, koja ne propušta njihove svirke i na pamet zna svaki stih. Posebno cijeni upravo Rotha, kako zbog talenta tako i zbog velike ljudskosti koju je primijetila kod našeg raspjevanog sugrađanina. Višnja, inače uspješna poslovna žena, supruga i majka dvoje djece, javila nam se u redakciju kako bi pohvalila Rothovu nesebičnost i pristupačnost nakon što ju je iznenadio na koncertu u Druškovcu. Višnja je par dana prije koncerta grupe Vigor dobila jako ozbiljnu liječničku dijagnozu, no nestrpljivo je iščekivala koncert svojeg Vigora jer, kako sama kaže, "znala sam da ću uživati, veseliti se i dobiti dovoljno pozitivne energije, te ću kemoterapije primiti bez problema i ozdraviti."


- Javljam vam se sa svojom pričom jer je ona svjedočenje kako su male stvari zapravo velike i kako svi mi trebamo imati i snove i želje i uživati u lijepim trenutcima. Svi me znaju kao strastvenu obožavateljicu grupe Vigor. Osim što su mi njihove pjesme stalno na repertoaru, bila sam već na puno koncerata i redovito ih pratim i često komentiram na njihovoj stranici na Facebooku.


Njihov svaki koncert za mene su trenutci koji ostaju zauvijek, moji "punjači baterija", čista ljubav i samo pozitiva u srcu i duši - priča Višnja, koja je s prijateljicama otišla na koncert i sjajno se zabavljala, uvjerena da njezin omiljeni pjevač nije ni vidio njezinu poruku u inboxu na Facebooku. Ali...


- Usred pjesme Mario pokaže prstom u mene, uhvati se za srce, pošalje mi leteći poljubac i uzvikne: "Ajmoooo Višnja!!!" Ja sam vrisnula, skočila najviše što sam mogla, uzvratila "leteći poljubac", a oko mene su se čuli brojni uzvici "Višnja!" od prijateljica koje znaju moju priču. Bila sam na sedmom nebu! - priča Višnja, koja je nakon koncerta bila na slikanju s dečkima iz Vigora.


- Najprije sam srdačno pozdravila svakog člana grupe Vigor, a kao šećer na kraju, Mario me tako čvrsto i iskreno zagrlio, dao poljubac u obraz i rekao da je pročitao moju poruku i da se ispričava, ali nije stigao odgovoriti. Zagrljaj je bio toliko iskren i trajao zaista dugo tako da su već zaštitari rekli da je bilo dosta, na što je Mario odgovorio: "Pustite, mi imamo posebnu ljubav!" Željela sam podijeliti sa svima ono što sam tada osjećala: Mario je meni "produžio život i izliječio me." Nikakve kemoterapije me ne brinu, ja sam spremna za svaku borbu jer sam dobila toliko pozitive i ljubavi da samo o tome razmišljam. Tražila sam malo,a dobila sam sve! - ispričala nam je Višnja, koja je željela da bude posve jasno zašto želi da čitatelji "Glasa Slavonije" čuju njezinu priču.
- U današnje doba dok smo dnevno svjedoci raznih loših događaja i situacija okolo nas, ovo je priča o čovjeku golema srca, čovjeku koji je dokaz da još uvijek ima dobrih ljudi. Svi mi trebamo ići putem Marija: usrećiti nekoga, možda je to nama malo, a nekome će to biti svjetlo u tami! Ovo je moja poruka svim ljudima, a posebno onima koji boluju od neke teže bolesti - uživajte u svakom trenutku, nađite si svoj "Vigor i Marija Rotha" koji će vas veseliti, jer osim što će vam pomoći da zaboravite na probleme koje imate, dobit ćete duševnu hranu, a ona je jednako važna za što brži i bolji oporavak - ne treba to biti nužno glazba, imamo različite interese, ali neki hobi ili zanimacija što vas opušta i veseli. Nemojte dopustiti bolestima da vas sputavaju u vašim željama (naravno u okviru mogućnosti i sposobnosti) - poručila je Višnja.


Tanja Kvorka
ROTH: I OBOŽAVATELJI NAMA DAJU SNAGU
- Ono što sam ja naučio u svojih 37 godina koliko nosim na svojim kukovima je, kako su me roditelji naučili, da lijepa riječ otvara sva vrata i ako si zahvalan za ono malo, imat ćeš puno više. Ja ne mogu ostati imun na neću reći ljubav, ali na tu energiju koju, ne samo ja nego cijeli moj bend, primamo od svojih fanova poput gospođe Višnje. Ja se ne bih osjećao dobro kad bih na takve stvari ostao imun i kad recimo ne bih pružio ruku nekome tko meni pruži ruku. Iako mene košta samo par sekundi, ali toj osobi to možda znači sve. Ja sam sretan i zahvalan što postoje ljudi koji u svojem košmaru pronalaze snage slušajući našu glazbu. Ta činjenica zapravo osnažuje i nas i daje nam nevjerojatan poticaj ne samo za bavljenje ovim poslom nego i za sam život - ispričao nam je Mario Roth, koji se dobro sjeća druženja s Višnjom i poželio joj je sve najbolje i da se uskoro opet vide na nekom koncertu Vigora.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike