Sport
MEMORIJAL MRAVUNAC-FEGELI

Dinamo preko Hajduka do obrane naslova
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Najbolji igrač turnira je Grgo Huljić, strijelac Mislav Petrović, a vratar Ivo Radošević

Pobjedom Dinama završeno je 22. izdanje Memorijalnog turnira Mravunac-Fegeli za kadete, koji se održao u Vinkovcima. Mladi su Zagrepčani u finalu svladali splitski Hajduk s 2:0 te tako obranili prošlogodišnji primat.

Turnir su i ove godine organizirali HNK Cibalia, Hrvatski nogometni savez, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci, a sve su se utakmice odigrale na stadionu Cibalije. Ove je godine nastupilo šest momčadi raspoređenih u dvije skupine. U A skupini nadmetali su se Hajduk, Široki Brijeg i Osijek, a u skupini B Dinamo, koprivnički Slaven Belupo te domaćin Cibalia. Prvoga dana turnira u skupini A Hajduk je svladao Široki Brijeg 3:0, a Osijek istog suparnika 2:0. U skupini B Dinamo je pobijedio Slaven Belupo 1:0, dok je Cibalia mlade Koprivničane nadvisila s 2:0. Jučer, drugog dana turnira, dovršen je rasplet po skupinama, nakon čega se razigravalo za poredak. U izravnom dvoboju za prvo mjesto skupine A Hajduk je s 2:0 porazio Osijek, dok je pobjednik skupine B bio Dinamo, svladavši Cibaliju 1:0.

Uslijedile su utakmice za konačni plasman, a peto mjesto pripalo je Širokom Brijegu koji je nakon 1:1 protiv Slaven Belupa s 5:4 bilo uspješniji u izvođenju jedanaesteraca. Isti scenarij viđen je i u utakmici za treće mjesto između Osijeka i Cibalije. I ona je u regularnom dijelu okončana s 1:1, a u izvođenju jedanaesteraca precizniji su bili bijelo-plavi s 3:2 te im je tako pripalo prvo mjesto. Hajduk i Dinamo do finala su stigli bez primljenog pogotka, no u borbi za naslov kadeti "modrih" uspjeli su dva puta zatresti mrežu Splićana te zasluženo slaviti. Oba su pogotka postignuta u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Lukić i Srbljanović.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Grgo Huljić (Dinamo), a nagradu mu je uručio Petar Krpan. Najbolji strijelac turnira je Mislav Petrović (Hajduk), koji je nagradu primio od Mladena Bartolovića, dok je za najboljeg vratara izabran Ivo Radošević (Dinamo), a nagradu mu je uručio Ruda Majnović, trener vratara u Cibaliji. Nagradu za fair play iz ruku Gorana Meštrovića primila je momčad Slaven Belupa.

Antun Grgić
6

klubova sudjelovalo je na turniru raspoređeni u dvije skupine
Finale
HAJDUK       0

DINAMO       2 (2)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 300. Sudac: Ivan Menđušić (Vinkovci). Strijelci: 0:1 Lukić (6), 0:2 Srbljanović (12).

HAJDUK: Mišević, Đolonga (od 62. Šakić), Pripić (od 60. Botica), Zubanović, Radonjić (od 62. Grgić), Petrović, Nazor (od 18. Baturina), Hrgović, Vrcić (od 50. Čilaš), Antunović (od 36. Škorlić), Goreta.

DINAMO: Radošević, Tomašek (od 53. Kelava), Brlek (od 46. Graonić), Žgela (od 66. Sušak), Srbljanović (od 40. Ilečić), Lukić (od 46. Lovretić), Tabak, Regović, Katalinić, Gobbo, Huljić.
Najčitanije iz rubrike