Sport
MATO NERETLJAK UOČI DERBIJA

Hajduku prednost jer je individualno jači od Osijeka
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Uoči derbija između Osijeka i Hajduka, koji se igra u nedjelju u 20 sati na stadionu Gradski vrt, porazgovarali smo s trenerom U20 reprezentacije Hrvatske Matom Neretljakom. Ustoličenjem na izborničko mjesto ove reprezentacije Ognjena Vukojevića i Neretljak je dobio priliku iskazati se u radu s mladim igračima. Budući da je Neretljak bio svojevremeno igrač Osijeka, a kasnije i Hajduka, zamolili smo ga za komentar dolazećeg derbija, kao i prognozu ishoda nedjeljnog derbija u Osijeku.

- Utakmica između Osijeka i Hajduka uvijek je veliki derbi. Osijek je momčad koja se dignula u posljednje dvije godine, financijski se sredila. Hajduk je uvijek Hajduk, na žalost uvijek bude u problemima zbog samog sebe. No trenutačno dobro igraju, a dolaskom trenera Burića dosta su se dignuli. Pratio sam igre Osijeka i Hajduka, Osječani igraju malo drugačiju formaciju s mlađim trenerom koji preferira jači nogomet. Kada bih bio iskren, dao bih podjednake izglede jednima i drugima - kaže Mato Neretljak, popularni "labud iz Orašja", kako mu se tepalo u vrijeme igračke karijere.

U prošloj sezoni Osječani su bili puno bolji sastav od Hajduka. U četiri međusobna susreta Osijek je osvojio sedam bodova, a Hajduk je osvojio četiri. U ovoj sezoni bit će ovo prvi međusobni susret, pa će biti zanimljivo pogledati s kojom kvalitetom oba sastava ulaze ove sezone u međusobne susrete. Međutim, Neretljak daje malu prednost Hajduku.

- Individualna kvaliteta je na strani Hajduka, koji ima raspoložene pojedince i dosta lako daju golove. Međutim, nemojmo zaboraviti da je Hajduk prije dva tjedna gostovao u Koprivnici gdje je bio konkretnija momčad, ali je izgubio. Znači, nisu još na nivou koji se od njih traži. Momčad Osijeka se isto traži, teško dobiva utakmice, protiv Rijeke je osvojila bod, ali je Rijeci nedostajalo dosta igrača. Po meni, individualna kvaliteta odlučit će derbi u Osijeku, a tu je Hajduk malo bolji - kaže Mato Neretljak, trener U-20 reprezentacije Hrvatske. A.Grgić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike