Novosti
PREMIJER PLENKOVIĆ OSUDIO NAPAD

Maskirani napadači ozlijedili pet osoba kod Knina jer su gledali “krivu utakmicu”
Objavljeno 22. kolovoza, 2019.
Pet osoba potražilo je liječničku pomoć u srijedu navečer u Uzdolju, nedaleko od Knina, nakon što ih je više maskiranih osoba napalo u kafiću "Petko". Slično se dogodilo i u mjestu Đevrske, također na kninskom području, ali bez ozlijeđenih, i to zato što su gledali prijenos utakmice play offa Lige prvaka između švicarskog Young Boysa i beogradske Crvene zvezde (u isto vrijeme kada je igrao i zagrebački Dinamo). Napad je trajao kratko, nakon čega su napadači pobjegli automobilom koji ih je čekao.

Šibensko-kninska policija priopćila je kako je oko 22.30 sati u Uzdolju nekoliko osoba u tamošnjem kafiću verbalno i tjelesno napalo vlasnicu i goste, pri čemu su oštetili i inventar. Među ozlijeđenima, kojih je bilo 20-ak, bio je i jedan maloljetnik (devetogodišnje dijete), a petero ih je potražilo liječničku pomoć u bolnici u Kninu. Ravnateljica bolnice Kristina Bitunjac rekla je za N1 da su ozljede "uglavnom oguljotine i modrice zadobivene od udaraca u različite dijelove tijela te gnječno-rezne rane na više dijelova tijela". Najteže ozlijeđeni navodno je dobio i osam šavova na glavi. Policija je još u četvrtak ujutro ustvrdila kako je nekoliko osoba, koje se dovode u vezu s tim događajem, privedeno u njihove prostorije na kriminalističko istraživanje.

"Osuđujem napad u Kninu, to je jako loše", rekao je premijer Andrej Plenković, ocijenivši to "individualnim djelima pojedinaca koja treba sankcionirati". Ustvrdio je da Vlada smanjuje polarizaciju u društvu i isključivost te ide protiv onih snaga koje hoće tenzije u društvu. Naglasio je kako je o incidentu razgovarao i s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem te da očekuje brzu reakciju policije i identifikaciju napadača. Ministar zdravstva Milan Kujundžić ocijenio je kako je sramota što se takav incident dogodio.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević na Facebooku je istaknuo kako se, nažalost, dogodio još jedan napad na Srbe. “Ovo ljeto, nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu, napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi, i napada na sezonske radnike na Braču, imamo još jedan zločin iz mržnje gdje su napadači pokušali ozlijediti više osoba motivirani isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih”, napisao je Milošević, ocijenivši napad u Uzdolju na grupu gostiju, među kojima je bilo žena i djece, kao divljački i kukavički čin.I.Bošnjak/H
“Osuđujem napad u Kninu, to je jako loše. To su individualna djela pojedinaca koja treba sankcionirati”.
Možda ste propustili...

MANJE RADNO AKTIVNIH I NEAKTIVNIH

Milijun umirovljenika, 200 tisuća studenata

MINISTAR ZDRAVSTVA VILI BEROŠ

U svibnju kreću preventivni pregledi