TvObzor
EKSKLUZIVNA PREMIJERA NATIONAL GEOGRAPHICA

Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
U novoj seriji koja počinje s prikazivanjem 24. kolovoza u 21.55 na National Geographicu, Ramsay će u potrazi za kulinarskom inspiracijom juriti po dolinama, penjati se po planinama i roniti oceanima

Genijalni britanski chef i vlasnik nekoliko restorana nagrađenih s čak 16 Michelinovih zvjezdica ovaj put odlučio je okušati se u uzbudljivoj avanturi po egzotičnim svjetskim lokacijama. U novoj seriji "Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje" koja počinje s prikazivanjem 24. kolovoza u 21.55 na National Geographicu, Ramsay će u potrazi za kulinarskom inspiracijom juriti po dolinama, penjati se po planinama i roniti oceanima od Perua, Laosa i Maroka do Havaja, Aljaske i Novog Zelanda, a sve kako bi istražio nove kulture, jela i okuse.

Na tragu uspješne emisije iz 2010. godine "Gordon‘s Great Escape" u kojoj je istraživao kuhinje Indije i jugoistočne Azije, cijenjeni britanski kuhar traga za novim izazovima u svijetu prepunom kulinarskih raznovrsnosti. U novoj seriji National Gographica Ramsay s velikim poštovanjem pristupa autohtonim kulturama u želji da upozna jela i okuse jedinstvene za svaki dio svijeta. Kako bi ispričao nevjerojatne priče o tradicijama, delicijama i o izuzetnim naporima potrebnim za skupljanje autentičnih sastojaka, Ramsay se povezao s lokalnim stanovništvom i naučio neke nove vještine. Svaki sastojak koji je prikupio i svako jelo koje je pripremio posebno je osmišljeno kako bi predstavilo srce kulture, jer za Ramsaya je hrana poput ulaza u esenciju kulture, a svaka avantura je put prema dušama ljudi.

Tijekom šest epizoda emisije "Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje" Ramsay će doživjeti nesvakidašnje i zadivljujuće pustolovine. Ovaj briljantni kuhar pješačit će kroz gustu džunglu u Laosu kako bi kušao jaja modrog pletača i ronio kroz opasne vode u potrazi za puževima i divovskim vodenim stjenicama. Na Novom Zelandu će se upustiti u lov na jegulje golim rukama koristeći tradicionalne maorske tehnike, a na Havajima će s lokalnim tragačima krenuti u podvodni ribolov na najsmrtonosniji ulov. U potrazi za izvornim biljem, uspinje se na strmu stijenu u snježnoj oluji u Aljasci, dok se na planinama Maroka spušta užetom niz vodopad kako bi prikupio posebnu vrtu gljiva. Na visokim nadmorskim visinama u Peruu Ramsay se vješa o litice kako bi prikupio slasne kaktus crve. Svaka epizoda završava izazovom koji Ramsay postavlja sam sebi pomoću lokalne legende vezane uz hranu, a svoje novootkrivene vještine stavlja na kušnju pripremajući gozbu zajedno s domaćinima. Nova uzbudljiva serija National Geographica "Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje" emitirat će se u 172 zemlje svijeta i na 43 jezika. (N.K.)
PRVE DVIJE EPIZODE
Prva epizoda “Sveta dolina Perua” na rasporedu je 24. 8. u 21.55. Kuhar Gordon Ramsay putuje motociklom u Svetoj dolini Inka u Peruu kako bi otkrio tradicionalnu kuhinju na velikim nadmorskim visinama. Uronivši u lokalnu kulturu, penje se na stijene, lovi ribe u jezerima na velikim nadmorskim visinama te kuša lokalne delicije kao što su prženi crvi, rijetki šareni krumpiri i zamorci prije nego što stavi svoje novootkrivene vještine na kušnju uz legendarnog lokalnog kuhara Virgilija Martineza.

U drugoj epizodi, nazvanoj “Surovi jug Novog Zelanda”, Ramsay putuje u udaljene kutke južnog Novog Zelanda kako bi otkrio tajne tradicionalne maorske kuhinje. Od mještana uči kako uhvatiti jegulje golim rukama, roni na dah kako bi skupio dragocjene školjke Paua i traga za jedinstvenim novozelandskim sastojcima prije nego što stavi svoje nove vještine na kušnju na maorskoj gozbi uz perspektivnu kuharicu Monique Fiso.
Možda ste propustili...

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata