TvObzor
HRT: CIKLUS FILMOVA "CANNES-BERLIN-VENECIJA"

Naslovi koji su osvajali nagrade na tri najprestižnija festivala
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.

Od idućeg utorka u večernjem terminu na HRT - HTV 3 možete uživati u filmovima koji su proteklih godina osvajali važne nagrade na trima najprestižnijim svjetskim filmskim festivalima - u Cannesu, Berlinu i Veneciji.

Filmovi Ja, Daniel Blake, Trgovački putnik, Tijelo i duša, Obiteljske veze, Hladni rat, Ubojstvo svetog jelena, Druga strana nade i brojni drugi, nagrađeni Zlatnim palmama, Zlatnim lavovima, Zlatnim medvjedima i raznim prestižnim nagradama, djela najvažnijih autora današnjice poput Kena Loacha, Akija Kaurismakija, Chan-wook Parka, Pawela Pawlikowskog, Asghara Farhadija, Agnieszke Holland, Andreja Zvjaginceva, Yorgosa Lanthimosa i brojnih drugih velikana, filmske su poslastice s najvažnijih filmskih festivala koji će prvi put u ovom obliku sve do kraja siječnja 2020. godine biti prikazani na HRT-u.

"Godinama emitiramo filmove koji pobjeđuju na najvažnijim festivalima, no u različitim drugim terminima i ciklusima. Ovaj smo put odlučili dobitnike Palmi, Lavova i Medvjeda okupiti u istom ciklusu da naš filmski biljno-životinski svijet bude što je moguće vidljiviji svim gledateljima. Nastojat ćemo kreirati filmski program što više prema željama pretplatnika, pa ako ciklus "Cannes-Berlin-Venecija" naiđe na dobre reakcije, možda se pretvori u vječni, poput ciklusa klasičnog vesterna subotom ujutro na prvom programu. No ako gledatelji budu željeli - ciklus će se nastaviti!‘‘ ističe urednik ciklusa Dean Šoša.

Ciklus "Cannes-Berlin-Venecija" do kraja ljetne sheme emitirat će se utorkom u 20 sati, a s početkom jesenske sheme, ciklus se seli u nešto kasniji termin, iste večeri.

Nikola Kučar
​RASPORED FILMOVA
Prvi film u ciklusu prikazat će se 27. kolovoza, i to Druga strana nade Akija Kaurismakija. Nakon njega 3. rujna na rasporedu je Trgovački putnik (Asghar Farhadi), 10. rujna prikazat će se Ja, Daniel Blake (Ken Loach), a tjedan dana poslije Raj (Andrej Končalovski). Film redatelja Andreja Zvjaginceva Bez ljubavi na rasporedu je 24. rujna, a Insyriated (Philippe Van Leeuw) 1. listopada, Tragovi (Agnieszka Holland) prikazat će se 8. listopada, a Ubojstvo svetog jelena (Jorgos Lanthimos) 15. listopada. Križni put Dietricha Brüggemanna prikazat će se 22. listopada, a Sluškinja Chan-wook Parka na rasporedu je 29. listopada.
Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike