TvObzor
JESENSKA SHEMA HTV-A

Dva nova dokumentarna serijala - Liječnici političari i Cuba si, Cuba no
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Četiri epizode dokumentarno-putopisne serije "Cuba si, Cuba no" Gorana Milića dočarat će nam dobre i loše strane ove lijepe karipske zemlje

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u novu Jesensku shemu HTV-a 2019. ulazi s dva iznimno zanimljiva domaća dokumentarna projekta: dokumentarnom serijom u četiri nastavka “Liječnici političari”, koja starta u ponedjeljak, 16. rujna, na Prvom program (HRT HTV1) u 20.05, te dokumentarno-putopisnim serijalom autora Gorana Milića “Cuba si, Cuba no”, koja kreće već dan prije, u nedjelju, 15. rujna, u 21 sat na HTV1 (nakon toga serijal će se emitirati nedjeljom u 20.40).

Četiri epizode dokumentarno-putopisne serije Gorana Milića dočarat će nam dobre i loše strane ove lijepe karipske zemlje. Priče su to o kubanskoj revoluciji, Fidelu Castru i Che Guevari, nesvrstanosti, kubanskoj ekonomiji i svakodnevnom životu, siromaštvu, ali i relativnoj sreći ljudi. Bit će govora i o kubanskoj medicini, glazbi… Tim iznimno živopisnim serijalom legendarni Goran Milić vraća se na HRT u velikom stilu – jer je u mirovini, ali ‘’ne miruje”, pa je Kubu proljetos posjetio šesti put. Stoga je on prava osoba za usporedbu koliko se taj čarobni karipski otok promijenio u posljednja četiri desetljeća.

A dokumentarni serijal “Liječnici političari” bavi se posve drugom temom. Naime, Hrvatska ima najveći broj liječnika političara u Europi! Zašto su mnogi ugledni liječnici od 90-ih godina do danas odlučili bolnice i bijele kute zamijeniti saborskom ili ministarskom foteljom? Neki su ostali i liječnici i političari, neki se više nikada nisu vratili među pacijente, a neki su požalili što su dugo ostali u političkoj areni suočeni s brojnim aferama. Dokumentarna serija u četiri epizode prikazuje profesionalni, politički, ali i privatni život šesnaestero hrvatskih liječnika i političara. To su: Ivica Kostović, Andrija Hebrang, Mate Granić, Željko Reiner, Milan Kujundžić, Darko Milinović, Ivić Pašalić, Drago Prgomet, Biljana Borzan, Mirando Mrsić, Vladimir Šišljagić, Božo Petrov, Ines Strenja Linić, Andro Vlahušić, Stipe Jadrijević, Mišo Krstičević. Scenaristice i urednice: Patricija Levak i Melinda Kurilj-Antunović. Redateljica je Ines Pletikos. (N.K.)
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata