Sport
ŽRK OSIJEK

Jasmin Mrkonja: Svrstavaju nas daleko od borbe za opstanak
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
Nakon odrađenog bazičnog dijela, sada se počelo raditi s loptom

Rukometašice Osijeka zagazile su u treći tjedan priprema za novu prvoligašku sezonu. Onaj prvi, osnovni dio je odrađen, a sada polako počinje rad na uigravanju linija i taktičkim detaljima.

Jasno je kako je rad s loptom svakom sportašu draži od onog bazičnog dijela podizanja tjelesne spreme, no i te su obveze osječke rukometašice odradile na zadovoljstvo trenera Jasmina Mrkonje. Istaknuo je to i on, potvrdivši kako su igračice bile svjesne što ih čeka ovog ljeta te su u pripreme ušle bez ikakvih zaostataka, ne dopustivši si ni najmanju naznaku zapuštenosti.

- Ovaj prvi dio priprema dosta je dobro prošao, uz uvijek bitan detalj da nas ozljede zaobilaze. Tek se sada lakše ozlijedila Lidija Bošnjak (stražnja loža), na što je vjerojatno djelovala i duža stanka koju je imala, a sve ostalo one su uobičajene, manje ozljede, koje ne ometaju rad znatnije. Sve su djevojke ozbiljno shvatile upozorenje na oproštaju od prošle sezone, većina ih je došla s manjom kilažom, samo dvije s neznatno većom, što pokazuje da su sve odrađivale zadano i preko ljetne stanke, a to se vidjelo na treninzima. Jasno je da se u ovom uvodnom razdoblju pojavi i umor, zbog kojeg smo malo i modificirali broj treninga, no to je sve uobičajeno. Sada smo počeli raditi s loptom te nas čeka onaj najvažniji dio posla - uigravanje linija te rad na taktičkim detaljima - opisivao je prve tjedne svoje ekipe Mrkonja, koji dosta toga očekuje od dva ovoljetna pojačanja. Sara Sablić donijet će opciju više na poziciju lijeve vanjske, a Anđela Milas na mjestu vratarke.

- Saru želimo što prije osposobiti za naš sustav igre, ima odlične fizičke predispozicije, a iako je visoka, vrlo je pokretljiva i dobro igra obranu, pogotovo u sredini, što nam je bitno. Nerealno je očekivati od nje da već sada donosi prevagu, no sigurno može polako postati oslonac naše ekipe. Uz to, malo će rasteretiti i odmoriti Doru Lacković, što je svakako plus za nas. Anđela će pojačati konkurenciju na mjestu vratarki, gdje su još Magdalena Brkić i Katarina Borac, i vrlo često ću koristiti njih sve tri u utakmici. Kvalitetu imaju, a međusobno će se poticati u borbi za mjesto prve vratarke, što je dobro za ekipu.

Prošlosezonski triler borbe za ostanak završio je sretno, a Mrkonja je već tada najavio kako u novoj sezoni očekuje bitno drukčiju situaciju. Već tada je isticao kako ekipa posjeduje kvalitetu da se i ne dovede u tako stresno stanje, što je i sada potvrdio najavivši kako bi realnost trebala biti borba za sredinu tablice.

- U svakom slučaju, bit ćemo bolje plasirani, naše objektivno mjesto je u sredini tablice, a tako očito misle i moji kolege u drugim klubovima, koji nas svrstavaju daleko od borbe za ostanak. Sve su igračice bogatije za prošlogodišnje iskustvo igranja Prve lige, to je velik dobitak, tako da očekujem da im u ovoj sezoni bude lakše i da pokažu napredak. Zato sam i uvjeren da ćemo, ako prikažemo izdanja na razini onih s kraja prošle sezone, naše ciljeve i ostvariti - zaključio je trener ŽRK-a Osijek.

Goran Roguljić
DANAS U MAĐARSKOJ PRVA PROVJERA
Hrvatsko prvenstvo počinje 14. rujna, a do tada će osječke rukometašice formu “glancati” na većem broju prijateljskih utakmica. U planu ih je šest, a prva je danas u Mađarskoj protiv Csurga, tamošnjeg 1.B-ligaša. Trener Mrkonja na raspolaganju neće imati samo Lidiju Bošnjak, koja je na poštedi zbog ozljede, a sve ostale će zaigrati, uključujući i neke od mlađih rukometašica.

- Ovo nam je prva utakmica, tako da je jasno kako se ne može očekivati da sve bude savršeno. Nećemo stoga previše gledati na neke tehničke pogreške, koje ćemo nastojati smanjivati iz utakmicu u utakmicu, nego nam je bitno pokazati ponovno zajedništvo i borbenost, koji su nas krasili na kraju prošlog prvenstva. Očekujem pravi pristup, i od prvotimki i od mlađih igračica koje se nastoje nametnuti, a važno nam je i da se Sara Sablić počne uklapati u naš sustav igre. Ovakvi susreti i služe da se neke stvari isprobaju, tako da će minutažu dobiti sve igračice - najavio je Mrkonja.
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike