Regija
SAJAM AGROEXPO PONOVNO ĆE SPOJITI DVA OCJENJIVANJA MEDA

Među 81 uzorkom birat će se najbolji medovi za ovogodišnju ‘’Zlatnu žlicu’’
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
VIROVITICA - U središtu Virovitice, kod gradske knjižnice, ove će se godine održati tradicionalni 9. sajam agroproizvoda i opreme Agroexpo 2019., i to u sklopu Dana Virovitičko-podravske županije. Lokacija u središtu grada ponovno je izabrana jer je prošle godine bila pun pogodak kako za proizvođače tako i posjetitelje te postigla odlične dojmove. Sajam će i ove godine sjediniti nekoliko izložbi i ocjenjivanja, i to 16. županijsku izložbu voća i povrća te poljoprivrednih proizvoda, 14. županijsko ocjenjivanje i izložbu meda i pčelinjih proizvoda, 11. međunarodno ocjenjivanje meda, 9. izložbu ljekovitog bilja i 9. izložbu vina. Organizatori i pokrovitelji 9. sajma Agroexpo su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Virovitica, Hrvatska obrtnička komora, Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, Podružnice Virovitičko-podravske županije. Središnji dio i ovoga Agroexpa je ocjenjivanje meda. Nakon raspisanog javnog poziva za prikupljanje uzoraka meda za 14. županijsko i 11. međunarodno ocjenjivanje meda, u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije stigao je čak 81 uzorak meda, što je u odnosu na, za pčelare lošu godinu zbog brojnih kiša, iznimno puno. Organoleptičko ocjenjivanje meda za "Zlatnu žlicu" bit će u ponedjeljak, 2. rujna, u Obrtničkoj komori Virovitica. Prošle godine najbolje ocijenjeni med imao je Ivan Mišković iz Županje koji je pobjedu odnio sa svojim medom od bagrema, a ove godine, prema najavama, očekuje se mnoštvo proizvoda raznih vrsta. I u sklopu ovogodišnjeg sajma održat će se predavanje o pčelarstvu i medarstvu, a ovaj put tema je "Suvremeni pristup pčelarenju". Predavanje će se održati u subotu, 14. rujna, s početkom u 11 sati u HGK - ŽK Virovitica, a predavač će biti prof. dr. sc. Zlatko Puškadija s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka.

- Ovaj sajam ima veliko značenje za cijelu Virovitičko-podravsku županiju. Njegov osnovni cilj je promocija domaćih proizvoda i lokalnih proizvođača. Na ovaj način ujedno nastojimo mijenjati svijest potrošača da kupujemo lokalno i domaće jer tako pomažemo našim poljoprivrednim proizvođačima, a nadasve jedemo zdravo - rekao je župan Igor Andrović te naglasio kako Županija svakodnevno čini sve kako bi promovirala domaći, lokalni proizvod i pomogla proizvođačima u proizvodnji i plasmanu na na tržište.

Sajam je posebno atraktivan upravo za medare i, kako su sami naglasili, jedinstvena im je prilika pokazati svoje proizvode i približiti ih potencijalnim kupcima koji na Agroexpo svake godine dolaze iz gotovo cijele kontinentalne Hrvatske. V.Grgurić
Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike