Regija
NASTUPI DJECE I NATJECATELJA

U petak Festival mladih slatinskih talenata
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.
SLATINA - Društvo Naša djeca Slatina i ove godine u povodu obilježavanja Dana grada priprema Festival mladih slatinskih talenata, koji će se održati u petak, 23. kolovoza, na ljetnoj pozornici na Trgu sv. Josipa.

Na audicijama održanim krajem svibnja i početkom lipnja za nastup na festivalu odabrano je sedam predškolaca, koji nastupaju revijalno, i ukupno 22 natjecatelja.

U kategoriji nižih razreda I (prvi i drugi razredi) nastupit će deset natjecatelja, u kategorija nižih razreda II (treći i četvrti razredi) sedam natjecatelja i u kategoriji viših razreda pet natjecatelja.

Tijekom ljetnih mjeseci održano je niz glazbenih radionica s djecom, koju za festival pripremaju mentorice Sanela Tot, Tamara Dorić, Melita Čmarec, Gabriela Baketa, Gordana Rakocija i Ivana Strupar. Pratnja malim pjevačima i ove godine bit će slatinska glazbena skupina Čista petica, s kojom se ovih dana održavaju završne probe.

Ovogodišnji festival financiraju Grad Slatina, Virovitičko-podravska županija i tvrtka Komrad d.o.o. Slatina, a organizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Slatine.

Svi sudionici bit će nagrađeni simboličnim nagradama, a najbolji po kategorijama bit će nagrađeni jednodnevnim putovanjem u zabavni park Prater u Beču početkom rujna.

- Festival organiziramo četvrti put jer se pokazalo da ima mnogo talentirane djece koja žele pokazati što znaju - kaže predsjednica DND-a Snježana Pačarić. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike