Osijek
RAZVOJ ŠIROKOPOJASNOG INTERNETA U OBŽ-U

Ulaganje 226,9 mil. kn u dva područja
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
Osječko-baranjska županija, koja je nositelj projekta "Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima", financiranog iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, nedavno je provela prvu i započela drugu fazu javnog poziva potencijalnim investitorima, koji nakon prijave svoga poslovnog prijedloga sada sudjeluju u postupku selekcije, a u završnoj fazi dostavljaju konačne projektne prijedloge za razvoj mreže.

Županija je u prvoj fazi dostavila iskaz interesa te plan razvoja širokopojasne infrastrukture (PRŠI), i to za područje općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka, koje su označene kao Područje Osijek C, a isto tako javno je objavljen i PRŠI za područje Grada Valpova, klasificiran kao Područje Osijek B, koji obuhvaća područja Grada Belišća te općine Bizovac i Petrijevci.

Provedba PRŠI-ja na području Osječko-baranjske županije predviđa investicijski model A, prema kojemu će projektiranje, izgradnja i upravljanje mrežom biti obveza privatnog operatora, uz podršku dionika lokalne i regionalne samouprave. Visina ulaganja u PRŠI za oba područja procjenjuje se na 226,9 milijuna kuna, a rok za objavu liste investitora je 22. studenoga 2019. Mr.M.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike