Sport
RUKOMETAŠI NEXE-A PRIPREMAJU SE ZA SLJEDEĆU SEZONU

Tomić pozvan u katarsku reprezentaciju za nastup u kvalifikacijama za OI
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.

Nešto više od dva tjedna dijeli rukometaše NEXE-a od službenog početka novog prvenstva u SEHA-Gazprom ligi. Proteklog vikenda u Našicama su odigrali turnir s vrlo kvalitetnim suparnicima na kojem su svladali mađarski Mol Pick Szegeg i izgubili od slovačkog Tatrana, s kojim će odigrati i susret drugog kola predstojeće SEHA-Gazprom lige.

Bez obzira na to što je NEXE svladao vrlo uglednog suparnika trenera Hrvoja Horvata to ni malo ne zavarava. Kao i uvijek realno ocjenjuje trenutačno stanje svoje momčadi.

- Szeged je krenuo kasnije od nas i još su uvijek u fazi priprema kada se manje koristi lopta. Imali smo i u toj utakmici dosta pogrešaka i mnogo stvari još treba popraviti, pogotovo u defenzivnom dijelu. Vidjeli smo kad smo pasivni, kada nismo dovoljno agresivni, gusti. To su situacije koje moramo popraviti i unaprijediti. Protiv Tatrana imali smo i malo peha, jer imamo još ozlijeđenih igrača i nisu svi na raspolaganju. Stoga, još uvijek nismo odradili sve što smo htjeli. Vidjeli smo i tu nedostatke, napad je bio dosta loš prvo poluvrijeme, nismo radili dobre izmjene mjesta, ali što je u neku ruku normalno za ovu fazu priprema. Slijedi završna faza kada ćemo se vjerujem i kompletirati i odraditi najbolje što možemo posljednje provjere prije nego SEHA liga krene - rekao je Hrvoje Horvat, trener NEXE-a.

On na raspolaganju i dalje nema mlade reprezentativce i novopridošle desnokrilnog Miletu i pivota Pribetića. Oni su nedavno završili nastup s kadetskom reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, a kako su obojica ranije bila u pogonu i u kadru juniorske reprezentacije, za koju je Mileta nastupio i na Svjetskom prvenstvu, proteklo ljeto nisu niti imali pravog odmora. Zato će se novim suigračima ovi perspektivni igrači priključiti tek nakon turnira u Kanjiži predstojećeg vikenda. U momčadi nema ni Tomi Vozaba, koji je operirao rame i njega će se postupno uvoditi u sastav. Posebno je zanimljiva situacija s Mariom Tomićem. Iskusni pivot odigrao je susret s Pick Szegedom, ali je propustio ogled s Tatranom. Tomić se naime odazvao izborniku reprezentacije Katara, koja se priprema za azijske kvalifikacije za Olimpijske igre kojem će upravo Katar biti domaćin. Tomić je pet godina igrao za katarski Al Saad, pa je stekao i katarsku putovnicu, a već ima i nastupe za njihovu reprezentaciju. Međutim, po povratku u NEXE više nije dobivao poziv s obzirom kako Katarci uoči velikih natjecanja imaju dugačke pripreme, pa računaju uglavnom na igrače iz vlastite lige. Bila je opcija i ovo ljeto Tomićev odlazak u jedan katarski klub. Međutim, njihov savez uspostavio je dogovor s čelnicima RK NEXE. Tako se Tomić odazvao na okupljanje, ali će se vratiti u Našice kako bi pomogao suigračima na početku SEHA lige protiv Vojvodine i Tatrana. Nakon toga otići će ponovno u kamp katarske reprezentacije gdje će biti sve do kraja listopada kada završavaju olimpijske kvalifikacije. U Našice će se vratiti baš u ključnom trenutku uoči trećeg pretkola EHF cupa, odnosno ovosezonskog početka europskog nastupa NEXE-a, koje je na rasporedu sredinom studenoga. K.Lacković/S.Sobodić
Tomić je ranije stekao katarsko državljanostvo te će se pripremati za azijske kvalifikacije za OI u Tokiju
Možda ste propustili...

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike