Sport
ODRŽAN 1. OSJEČKO-BARANJSKI FERIVI TRIATLON

Štefan i Gavrilović
prvi pobjednici
Objavljeno 19. kolovoza, 2019.
Martin Štefan (TK Zrinski) i Lana Gavrilović (TK Sava Sremska Mitrovica) pobjednici su prvog izdanja Osječko-baranjskog Ferivi triatlona, koji se u organizaciji Tri-tim Osijek održao kod Biljskog jezera. Nastupilo je osamdesetak triatlonaca iz Hrvatske i Srbije, koji su se nadmetali u sprint-triatlonu te pred sobom imali plivačku dionicu od 500 m, vožnju biciklom od 13,5 km te 3,3 km trčanja. Osim u apsolutnoj kategoriji proglašeni su i najbolji pojedinci prema dobnim kategorijama, a natjecanje se bodovalo i za Kup Hrvatske u sprint-triatlonu.

Štefan je do slavlja stigao odradivši sve tri dionice za 39:56 minuta, 33 sekunde ispred klupskog kolege Luke Dumančića, a treće mjesto osvojio je Borna Katić (TK Swibir) s vremenom 40:36. U apsolutnoj konkurenciji kod triatlonki Gavrilović je do prvog mjesta stigla s vremenom 43:33, što je bilo 52 sekunde brže od drugoplasirane Osječanke Ivane Granoša (TK Tri-tim Osijek), a na trećem mjestu Miona Bošković (TK Sava Sremska Mitrovica) zaostala je 1:25 minuta za pobjednicom. Svi oni nagrađeni su peharima i medaljama te poklonima glavnog sponzora, tvrtke Ferivi, koja je uz Grad Osijek te Općinu Bilje pomogla da se natjecanje održi. U bodovanju za Kup kod triatlonaca je bio isti poredak (Štefan, Dumančić, Katić), a kod triatlonki najbolja je bila Granoša, ispred klupske kolegice Katarine Šuvak (45:41) i Lane Marinić (TK Swibir, 49:42).

Održana je i utrka štafeta, u kojima su bila po tri člana, od kojih je jedan plivao, drugi vozio bicikl, a treći trčao. Tu je najbolji bio TK Sava Sremska Mitrovica (45:56), drugi je bio TK Tri-tim Osijek (51:17), a treći Team LKM (52:02). G.R.
Najčitanije iz rubrike