Crna kronika
DRAMA NA A3

Uhitili ga jer je pijan vozio auto u krivom smjeru
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.
Iako nema položen vozački ispit, 39-godišnjak je prethodno na odmorištu autom udario pješaka
OPRISAVCI

Prava drama događala se u prvim minutama ponedjeljaka na autocesti A3 između odmorišta Sredanci i Slavonskog Broda. Završila je uhićenjem pijanog vozača koji je vozeći automobil u zabranjenom smjeru skrivio sudar dvaju automobila, a prije toga na odmorištu automobilom je teže ozlijedio pješaka. Policija je pijanog vozača, kojemu prijeti zatvorska kazna, uhitila.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, u ponedjeljak u 1.25 sati, u blizini Oprisavaca policajci su intervenirali u povodu dojave o prometnoj nesreći koju je prouzročio alkoholizirani vozač vozeći automobil u suprotnom smjeru i bez položenog vozačkog ispita. Sve je počelo kada je 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, na odmorištu Sredanci, automobilom pulskih registracijskih oznaka naglo dodao gas i krenuo prema 28-godišnjem pješaku, udarivši ga vozilom. Vozač se potom, umjesto desno uključio u lijevo autocestu A3, vozeći lijevom kolničkom trakom u suprotnom, zabranjenom smjeru. U blizini Oprisavaca, u izbjegavanju udara u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera, 24-godišnji vozač Mercedesa austrijskih registracijskih oznaka udario u automobil ispred svog vozila (austrijskih registracijskih oznaka), kojim je upravljala 33-godišnjakinja, a koja je također izbjegavala opasnost i udar u nadolazeće vozilo iz suprotnog smjera. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Ozlijeđeni pješak s odmorišta je, pak, prevezen u slavonskobrodsku bolnicu gdje mu je ukazana liječnička pomoć.

Policijska patrola ubrzo je policijskim automobilom dostigla vozilo kojim je vozio pijani vozač i nakon davanja svjetlosnih znakova naredili su vozaču da se zaustavi na zaustavnom traku. Obavljenim alkotestom utvrđeno je kako 39-godišnjak u krvi ima 2,67 promila alkohola u krvi. Uvidom u policijsku evidenciju pokazalo se da državljanin BiH nema položen vozački ispit. Priskrbio si je tako pijani vozač prijave da je iz obijesti teško kršio prometne propise o sigurnosti prometa vozeći automobil u alkoholiziranom stanju u zabranjenom smjeru i bez položenog vozačkog ispita. Policajci su ga odmah isključili iz prometa i zadržali u policiji do otriježnjenja. U jutarnjim je satima, pak, uz kaznene prijave zbog sumnje u kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i obijesna vožnja u cestovnom prometu, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom odvezli u Općinsko državno odvjetništvo na žurni postupak.

Prema posljednjim presudama zbog obijesne vožnje nema sumnje kako će 39-godišnjak, osim paprene novčane kazne, morati i u zatvor.

Milan Bugarić
2,67

promila alkohola u krvi izmjereno je vozaču koji je napravio dramu na

autocesti A3
PRONAĐEN NAKON KRAĆEG BIJEGA
Na triježnjenju u policiji završio je i vozač koji je u nedjelju u 5.30 sati, na raskrižju ulica Matije Gupca i Nikole Zrinskog, prouzročio nesreću i potom pobjegao. Očevidom je policija utvrdila da je 43-godišnjak u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem vozila zbog neprilagođene brzine, zbog čega je vozilom prešao preko betonskog rubnjaka na prometni otok i udario u prometni znak, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Policajci su ga ubrzo pronašli i utvrdili kako u krvi ima 1,87 promila alkohola. Prekršajno je prijavljen.
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

NAKON ŠTO JE PUCAO U ŽENU POPIO JE OTROVNU TEKUĆINU

Ubojica supruge umro u bolnici

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana