Crna kronika
AKCIJA POLICIJE NA DUNAVU

Spasili mladića i dijete koji su ispali iz čamca
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.
Čamcem je Dunavom u Vukovaru upravljao 28-godišnji mladić koji je bio poprilično pijan

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije u nedjelju oko 18 sati iz Dunava kod Vukovara izvučene su dvije osobe koje su ispale iz čamca. Iz Policijske uprave u Vinkovcima naveli su kako je 28-godišnjak vozio čamac po rijeci, a s njim je u plovilu bilo i sedmogodišnje dijete. Sreća u nesreći jest da su i mladić i dijete prošli - bez ozljeda.

- U jednom trenutku, 28-godišnjak je izgubio kontrolu nad plovilom, zbog čega se plovilo počelo kružno kretati, a 28-godišnjak i dijete pali su u Dunav - kazao je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović. Policijski službenici uočili su osobe u vodi te su žurno plovilom granične policije stigli na mjesto događaja. U pomoć je pritekao i jedan građanin koji se sa svojim plovilom nalazio u neposrednoj blizini, pa su policajci i građanin zajedno uspjeli izvući obje osobe iz vode. "Policijski su službenici potom uspjeli obuzdati čamac koji je nekontrolirano plovio rijekom", naveli su iz policije o nemilom događaju na Dunavu kod Vukovara, koji je, srećom, dobro završio. Jer i policija je potvrdila da ni 28-godišnji hrvatski državljanin ni 7-godišnji dječak nisu ozlijeđeni.

Međutim, iz PU u Vinkovcima naveli su kako je nakon nesreće na Dunavu utvrđeno kako je 28-godišnjak upravljao plovilom pod utjecajem alkohola. Neslužbeno se moglo saznati da je imao više od 1,5 promila alkohola u krvi. "U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti događaja", dodao je glasnogovornik Džigumović i potvrdio da je 28-godišnjak uhićen, a o događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo. Kako se doznaje, u ovom slučaju moglo bi se raditi o kaznenom djelu dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom, pri čemu je, k tome, 28-godišnjak plovilom upravljao pod utjecajem alkohola. Navodno je 28-godišnjak iz okolice Vukovara. U Vukovaru se spominje da je mladić, boraveći s prijateljima na kupalištu na Dunavu, plovilom krenuo "malo provozati" dječaka koji je, kako se spominje, sin njegova prijatelja. Što se pak dogodilo i zbog čega su i mladić i dječak iz čamca pali u Dunav, nije posve razjašnjeno, no kao mogućnost se spominje naglo zaokretanje čamcem koji se potom nagnuo, pa su oboje pali u vodu, ili pak, da su nemili slučaj "skrivili"
valovi.

Sanja Butigan
1,5

promila alkohola u krvi imao je vozač čamca
7

godina staro je dijete koje je upalo u Dunav zajedno s 28-godišnjakom
Policija je morala obuzdati čamac koji je nekontrolirano plovio u krug po Dunavu
Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike