Osijek
BROJNE MANIFESTACIJE OČEKUJU NAS U SUBOTU NA KOPIKI

Humanitarna utrka Sunset Run oko mostova, rinovanje, bicikliranje i party na Kopiki
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.

Na izmaku kolovoza, u vrijeme kada se većina stanovnika vraća ili se već vratila s godišnjeg odmora, Osječanke i Osječani imat će priliku uživati u jednom od najsadržajnijih vikenda ovoga ljeta. Čak tri manifestacije, utrka Sunset Run, BikeOS Olimpijada i Gumiranje, održat će se u subotu, 24. kolovoza, na najpopularnijem osječkom kupalištu Kopiki.

- Cilj nam je bio napraviti tematski BikeOs, izmaknuti ga iz središta grada na jedinstveni prostor Kopike, gdje bismo ga povezali s nekoliko sličnih događaja. U Osijeku se često zna dogoditi da se više različitih manifestacija vremenski poklapa, stoga smo na ovaj način htjeli stvoriti sinergiju između udruga, da međusobno komuniciraju i dopunjavaju jedne druge - rekao je jučer u uvodu predstavljanja ove manifestacije dogradonačelnik Boris Piližota.

U iznimno bogatoj suboti svatko će imati priliku pronaći nešto za sebe, od obitelji s djecom do sportaša i rekreativaca, a na svoje će doći i ljubitelji elektronske glazbe, jer se priprema party kod skateparka, na kojemu će nastupiti DJ Kolek3k. Zabava će potrajati do dva sata ujutro, nakon čega je after party u klubu Matrix u Tvrđi. Utrka Sunset Run spojit će sva tri osječka mosta, uz prekrasan pogled na osječki suton.

- Imat ćemo dvije utrke, na sedam i na 14 kilometara, na stazi koja obuhvaća promenadu. Svaki će sudionik imati elektronski čip kojim će mu biti mjereno vrijeme. Pozvani su svi, čak i maloljetne osobe uz dozvolu roditelja - najavljuje tu zaista zanimljivu utrku Zvonimir Vakanjac, predsjenik udruge Run4Fun. Osim natjecateljskog utrka ima i humanitarni karakter. Dio prihoda ide za udrugu koja se bavi terapijskim jahanjem, a kotizacija iznosi 100 kuna. Naravno, dobrodošli su i dobrovoljni prilozi.

Tržnica Osijek u suradnji s partnerima Gradom Osijekom, Turističkom zajednicom i PU osječko-baranjskom već dvije godine radi na sinergiji zdrave prehrane i sporta kroz manifestaciju BikeOS.

- Brojni sadržaji koji nas očekuju u subotu bit će začinjeni BikeOs Olimpijadom, koja se sastoji od četiriju disciplina, a za najboljeg smo natjecatelja pripremili i nagradu - gradski bicikl. Jedna je disciplina poznavanje prometnih propisa, druga je poznavanje grada Osijeka, treća je mali biciklistički servis, a u četvrtoj ocjenjujemo vožnju bicikla s prikolicom. Prijaviti se mogu stariji od 12 godina - najavljuje Alen Majić, pomoćnik direktora Tržnica d.o.o. Osijek.

Posebna će zanimljivost biti Gumiranje, odnosno spuštanje Dravom na gumama, u režiji Osječke tvornice ideja.

- Najprije ćemo biciklirati uzvodno do Udičarskog doma, nakon čega slijedi spuštanje na gumama nizvodno do Kopike, a sve praćeno dobrom glazbom i zezanjem. U fokusu je valorizacija lokalnih potencijala, u ovom trenutku to je rijeka Drava. Zbog sigurnosti i određenih uvjeta Lučke kapetanije, spuštati se može samo organizirano, a sve raspoložive gume i pojasi za spašavanje već su rezervirani - poručuje Davorin Jašinski, predsjednik udruge Osječka tvornica ideja. I. Alilović
Zabava na Kopiki potrajat će do dva sata ujutro, nakon čega je after party u klubu Matrix u Tvrđi
Najčitanije iz rubrike