Osijek
TEŠKOĆE U PRISTUPU PORTALU OSIJEK.HR

Gradu istekao domenski certifikat
Objavljeno 19. kolovoza, 2019.
Tijekom vikenda bilo je teškoća u pristupanju službenim internetskim stranicama Grada Osijeka (www.osijek.hr). Nakon što bi se na pretraživaču upisala tražena adresa, iskočilo bi upozorenje (error) da "stranica kojoj se pristupa možda više nije vjerodostojna". No od jučer - problem je riješen, premda se, po svemu sudeći, mogao izbjeći.

"Istekao je domenski certifikat kojim se potvrđuje korisnik prema van", odgovara Domagoj Klobučar, voditelj Odsjeka za informatiku Grada Osijeka. Objašnjava kako je riječ o certifikatu kojim se potvrđuje da korisnik koji "surfa" pristupa pravim stranicama, dakle službenim stranicama, konkretno, Grada Osijek. Certifikat ima vremensko ograničenje - u ovom slučaju godinu dana. Je li se ta neugodnost mogla izbjeći?

"Certifikat je doista plaćen unaprijed, i bili smo stava da će stari vrijediti do ponedjeljka, kada počinje teći rok od novih godinu dana, a pokazalo se da je rok istekao u nedjelju", objašnjava naš sugovornik. No, osim ove smetnje, nije bilo ozbiljnije prepreke da se nastavno pristupi stranicama Grada, tako da u gradskoj upravi drže kako nitko nije ostao zakinut za traženu informaciju.

Saznajemo da ovaj certifikat (izdaje ga GeoTrust) gradski proračun stoji oko 1200 kuna godišnje te da Grad Osijek osim web-stranice tim certifikatom pokriva još četiri druge servisne usluge - jedna od njih je i servis korištenja elektronske pošte. D. Kuštro
Možda ste propustili...

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana