Osijek
OSVJEŽENO OMILJENO OSJEČKO KINO

Filmofili uživaju u Uraniji zavaljeni u nova sjedala
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.
Obnovu su financirali Kinematografi Osijek, a posao su obavile osječke tvrtke

Nakon kratke stanke, poručuju Kinematografi Osijek svojim gledateljima, "vraćamo se odmorni, puni energije i brojnih zabavnih filmskih i nefilmskih sadržaja koji nas očekuju u kinu Urania." Valja istaknuti, svaku će projekciju publika u kultnom osječkom stoljetnom kinu gledati zavaljena u nova, bolje reći - obnovljena sjedala.

Direktorica Kinematografa Osijek Marijana Bošnjak kaže kako je došlo vrijeme za osvježenje. Budući da je konstrukcija stolica potpuno zdrava, odlučili su se za varijantu presvlačenja sjedala. Cijela je priča odrađena lokalno. Angažirali su Janz design studio s Borisom Matešićem kao dizajnerom te tvrtku Grafika koja je odradila tisak posebnih sjedala.

Domaće snage
Riječ je o prostoru kinodvorane, a imaju u planu zamijeniti i konferencijske stolce u prostoru Kinokluba – i to starinskim foteljama, koje također namjeravaju presvući.

- Sjedala sada izgledaju sjajno, kao da su potpuno nova. S obzirom na to da su bila uistinu dotrajala, želja nam je bila obnoviti ih. Usprkos tomu što ni jedna lokalna institucija nije prepoznala da je ta sjedala potrebno obnoviti, svejedno smo se odlučili za tu investiciju iz vlastitih sredstava i u projekt uključiti lokalne kapacitete - napominje Bošnjak ističući kako im projekt nije prošao ni na jednoj razini.

- Izvođači radova dobili su sjajnu referencu da eventualno sličan posao odrade i u drugim dvoranama jer su ga kod nas odradili fantastično - dodaje Bošnjak. Prava je prilika za odlazak u kino. Novi filmski tjedan u omiljeno osječko kino premijerno donosi animirani sinkronizirani hit "Angry Birds 2", ekraniziranu biografiju generala Ante Gotovine "General", novu komediju Quentina Tarantina "Bilo jednom... u Hollywoodu", inspirativnu dramu "Nevjerojatan život psa Enza" te francusku komediju "Alibi.com". Navedeni su filmovi na rasporedu od 16. kolovoza.

Gledatelji biraju
- Trenutno su na programu vrlo aktualni naslovi, primjerice "General", koji je kontroverzan sam po sebi. Festivalska ga kritika nije baš osobito prihvatila, no publika jest. Drugi je Tarantinov film, za koji već postoji velik broj rezervacija. Tu su i "Angry Birds 2" te nježna obiteljska priča o psiću. Uvijek pazimo da na programu bude za svakog ponešto i za sve dobi - kaže Bošnjak. Program osječkih Kinematografa potpuno je neovisan i stoga raznolik. Od rujna nastavljaju prema istoj shemi.

- Pripremamo neke premijere filmova koje će biti s glazbenim događanjima te predstave, stand up komedije, kao što smo radili do sada – minimalno dvije mjesečno. Jednako kao i prije, gledatelji biraju, odnosno sudjeluju u kreiranju programa. Naime, naši gledatelji nisu samo konzumenti nego i aktivni sudionici - zaključuje Bošnjak uz napomenu da u pripremi imaju i nove europske projekte, a koji će, ako prođu, još više internacionalizirati program. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku i umirovljeničku iskaznicu i iskaznicu NK-a Osijek te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama uz cijenu ulaznice od 20 kuna. Tu su i grupni popusti - cijena ulaznice iznosi 18 kuna za grupe od minimalno 10 osoba. A u ponudi su i poklon-vaučeri, odnosno 10 ulaznica koje ćete platiti 180 kuna.
Jasenka Pejaković
HITOIDNI NOVI FILMSKI TJEDAN
l Ljute ptice i zelene svinje vraćaju se u nastavku animiranog hita iz 2016. godine - Angry birds 2. Neprijateljstvo između ptica i svinja se pojavom nove prijetnje mijenja iz temelja, kako bi uspostavili krhko primirje i formirali nevjerojatni supertim koji će spasiti njihove domove.

l Studio koji je predstavio film “Marley i ja” donosi prekrasan, uzbudljiv i humorističan film nastao na temelju istoimenog romana autora Gartha Steina - “Nevjerojatan život psa Enza”. Film je ispričan iz perspektive psa Enza, kojemu glas posuđuje legendarni Kevin Costner.

l Heroj. Vojnik. Čovjek. “General” je uzbudljiva životna priča Ante Gotovine, jednog od najistaknutijih zapovjednika iz Domovinskog rata.

l “Bilo jednom... u Hollywoodu” priča je Quentina Tarantina o glumcu (Leonardo DiCaprio) i njegovu dvojniku (Brad Pitt), koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji, smještena u Los Angeles 1969., na vrhuncu hipi Hollywooda.
Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana