Mozaik
POČINJE ARLA FESTIVAL

U Đakovu nastupaju Porto Morto, Antenat, Seven That Spells, Vanja i Nešvil Funk
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.

U Đakovu nas u sklopu Đakovačkog kulturnog ljeta, očekuje 9. ARLA festival. Festival organizira Udruga za promicanje urbane kulture ARLA u suradnji s Gradom, a i ove godine ljubitelje urbane kulture, ali i druženja u prirodi očekuje niz poslastica. Tjedan dana posjetitelji će imati priliku uživati u radionicama, kazališnoj predstavi te koncertima.

Program festivala počinje u utorak, 20. kolovoza, svirkom u Rock-baru King od 20 sati. Dan poslije, u srijedu, 21. kolovoza, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo održat će se radionica izrade prirodne kozmetike, za koju je kapacitet već popunjen. Polaznici će naučiti izrađivati sapune s glicerinskom bazom i maske za lice. Voditeljica je Maja Papratović, aromaterapeutkinja. Od idućeg dana, četvrtka, program se nastavlja u Strossmayerovu parku. Ove godine ARLA festival ima naglasak na sadržaju za najmlađe pa su tako na piknik, koji će se održati u četvrtak, 22. kolovoza, od 16 sati posebno pozvani roditelji s djecom, a prisutni će imati priliku uživati u badmintonu, frizbiju i drugim radostima koje piknici nude, a treba napomenuti da sa sobom trebate ponijeti dekice. Isti dan od 17 sati u parku se održava i mala škola jahanja i interaktivno predavanje Anamarije Prgomet o temi "Zero Waste". U petak, 23. kolovoza, također u Strossmayerovu perivoju, održat će se radionica Pričam ti priču, radionica za djecu koju će voditi prof. Maja Papratović i Sanja Andrić, a radionica će sadržavati čitanje priča te izradu maski i lutkica za ruke. Radionica počinje u 11 sati. U subotu, 24. kolovoza, u perivoju će se s početkom od 11 sati održati radionica izrade mobila (kinetičke skulpture).

Istoga dana od 20 sati na pozornici u Strossmayerovu parku počinje glazbeni program: Porto Morto, Antenat, Vanja i Nešvil Funk te Seven That Spells. Vanja i Nešvil Funk je našičko-osječki bend koji je nedavno za Croatia Records izdao uspješan singl "Kulenove seke". Porto Morto je zagrebački bend koji je ove godine pokupio sjajne kritike za svoj drugi album "Portofon", a krasi ih specifičan glazbeno-vizualni izraz. "Antenat" iza sebe ima tri albuma i oduševljava svojim live nastupima. Zagrebački band "Seven That Spells" ima već 13 albuma iza sebe i dobro je poznato ime u svijetu i u Hrvatskoj te ga ne treba posebno najavljivati. Nastupit će i Gabrijela Brletić Magmatikka, performerica s vatrom i LED poijem, vrstom žonglerske tehnike, te Tricycle Trauma. Osim na radionicu prirodne kozmetike, ulazak na sva događanja je besplatan. T.Kvorka
Ove godine ARLA ima naglasak na sadržaju za najmlađe s brojnim aktivnostima i radionicama
Možda ste propustili...

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike