Sport
RUKOMETNI TURNIR U NAŠICAMA

NEXE svladao Pick Szeged, pa poražen od Tatran Prešova
Objavljeno 19. kolovoza, 2019.

Dva tjedna prije početka sezone i starta u SEHA-Gazprom ligi rukometaši NEXE-a bili su domaćini jakog turnira na kojem su ugostili mađarski Mol Pick Szeged i slovački Tatran iz Prešova. Našički SEHA ligaš ostvario je polovičan uspjeh. U petak su svladali uglednog mađarskog člana Lige prvaka, da bi u nedjelju bili uvjerljivo poraženi od Tatrana.


Do polovine drugog dijela susreta NEXE - Mol Pick Szeged bilo je dosta izjednačeno. U drugom dijelu prvog poluvremena Našičani su prešli u vodstvo koje je u nekim trenucima bilo i četiri razlike. S tom prednosti NEXE je i otišao na odmor. U nastavku su domaći sačuvali prednost i pobjedu te tako dokazali kako se mogu nositi i s najjačim klubovima Lige prvaka koje pretendiraju i za nastup na Final fouru. Bila je to ujedno peta pobjeda u isto toliko pripremnih utakmica NEXE-a. Prije Pick Szegeda dobili su Komlo (29:25, 24:22), Csurgoi (28:27) i Dobovu (30:24). No, niz je stao već u nedjelju.

Nakon vrlo dobre igre protiv mađarskog viceprvaka "gromovi" su doživjeli visok poraz od dugogodišnjeg konkurenta u SEHA-Gazprom ligi. Poveli su domaći na početku, do desete minute bili u prednosti, no Tatran je preokrenuo i sve do kraja susreta držao u svojim rukama. Već do odmora imali su četiri pogotka prednosti, a nakon pet minuta drugog dijela slovački je prvak otišao na nedostižnih sedam razlike. Našičani su uspjeli u dva navrata. Isto to događa se pet minuta prije kraja susreta (23:27), ali serijom od četiri pogotka Tatran je stigao do nedostižnih osam razlike. Osmi pogodak novog NEXE-ovog pivota Pešića i četvrti Vučka za Tatran su označili i kraj susreta. Dan ranije Mol Pick Szeged dobio je Tatran s 37:36, pa kada se sve zbroji turnir u "trokutu" gdje je svaka momčad zabilježila po pobjedu i poraz najbolji zbog gol-razlike bio je Tatran, kojeg s klupe vodi Slavko Goluža. Našičani će krajem ovoga tjedna nastupiti na jakom međunarodnom turniru u Kanjiži, što će im biti "generalka" pred prvu utakmicu u SEHA-Gazprom ligi i gostovanje u Novom Sadu kod Vojvodine. S.Sobodić
NEXE *24 (9)

Tatran 32(13)

NAŠICE – ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 150. Suci Robert Gonzutek, Tomislav Cindrić (Osijek).

NEXE: Lelić, Pešić 8, Dumenčić 3/1, Eter 1, Mrđenović, Barišić 2/2, Buvinić, Radovanović, Greganić, Jelinić, Vida 1, Kvastek 2, Sršen 1, Jaganjac 2, Severec 4.

TATRAN: Cvitković, Rabek 1, Đerić 1, Michalika 4, Lapajne 1, Krok, Urban 2, Munjoz, Vučko 4, Strahovsky 1, Hozman 10, Fodorean 5, Chupryina, Tsarapkin 1, Gatine, Grzentić 2.

SEDMERCI: NEXE 5(4); Tatran 1(1); ISKLJUČENJA: NEXE 6 minuta (Kvastek 2+2, Jelinić 2). Tatran 2 minute (Grzentić 2).
NEXE*32(16)

MOL PICK SZEGED 29(15)

NAŠICE – ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 150. Suci Nikola Knežević, Dalibor Tunuković (Vrpolje).

NEXE: Lelić, Pešić 5, Dumenčić 3/1, Eter 3, Mrđenović, Barišić 2/2, Buvinić 7, Radovanović, Greganić, Jelinić 2, Vida 3, Kvastek, Tomić 5, Jaganjac 3, Severac 2.

MOL PICK SZEGED. Maqeda 4, Stepančić 1, Kallman 5, Bodo 1, Sigurmanssson, Canellas 2/1, Henigman, Radivojević 3/2, Gaber 4, Šoštarić 3/2, Kasparek, Bobinac 1, Nagy, Zhitnikov 4, Mikler, Alilović, Blažević, Miklos 1. Trener J.Carlos Pastor.

SEDMERCI: Nexe 5(3); Mol Pick Szeged 6(5); ISKLJUČENJA: NEXE 6 minuta (Dumenčić, Mrđenović, Vida 2). Mol-Pick Szeged 4 minute (Bodo, Canellas 2).
Najčitanije iz rubrike