Sport
CIBALIA

Vinkovčani na kraju žale zbog ispuštena još dva boda
Objavljeno 19. kolovoza, 2019.
Iz Sesveta će malo koja momčad ove sezone odnijeti bodove, smatra trener Cibalije Mladina

Nakon prvog odigranog drugoligaškog kola za momčad Cibalije bi se moglo reći kako su prije izgubili dva boda u Sesvetama, negoli su osvojili bod. Cibalia je do završnice susreta imala prednost koju na kraju ipak nije uspjela sačuvati (1:1), pa nakon prvih 90 minuta susreta u drugoligaškoj konkurenciji vinkovačka je momčad ona koja može žaliti za propuštenim.

Utakmica je krenula nesnalaženjem momčadi Davora Maldine, pa je momčad Sesveta u početnih desetak minuta imala priliku i povesti. Naime, kazneni udarac u šestoj minuti nije iskoristio Bruno Sunagić. Pogodio je gredu. Taj dosuđeni kazneni udarac razbudio je Vinkovčane koji su polako uspostavljali ravnotežu u igri i potom preuzeli inicijativu iz koje je došao pogodak Antonia Stupara u 14. minuti. Očito je trener Davor Mladina odlično pripremio taktiku za Sesvete, jer je njegova momčad nakon pogotka pustila domaćina da vodi susret, a oni su fantastičnom tranzicijom ozbiljno ugrožavali domaćeg vratara. Na nesreću Vinkovčana, nekoliko takozvanih zicera nije pretvoreno u pogotke, pa se na kraju dogodilo ono što se moglo i pretpostaviti. Jedan ubačaj iz kuta pred vrata Cibalije završio je izjednačenjem. Na kraju su oba trenera izjavili kako su zadovoljni osvojenim bodom. Domaćin je ipak imao više razloga za zadovoljstvo netom nakon završetka susreta. Trener Cibalije nekoliko je puta naglasio kako kako ostaje žal za propuštenom prilikom i preostala dva boda.

- Znali smo protiv kakvog protivnika igramo i da su jedan od kandidata za ulazak u Prvu ligu. Poznato je da je momčad Sesveta izuzetno neugodan domaćin i da su rijetke momčadi odnosile bodove iz Sesveta. Zbog toga sam zadovoljan osvojenim bodom, što je vrlo dobro ostvarenje, ali ostaje velika žal za propuštenom priliku i osvajanjem sva tri boda. Mislim da smo prema prikazanoj igri to i zaslužili. Zaista smo djelovali jako dobro i imali više prilika za pobjedu od domaćina. Prikazana igra u Sesvetama veliki je zalog optimizma pred nadolazeće prvenstvene utakmice i svega što nas očekuje u nastavku prvenstva - komentirao je trener Cibalije.

Osvojen bod u Sesvetama zalog je za optimizam uoči prve drugoligaške utakmice koju će Vinkovčani odigrati na svom stadionu protiv momčadi Dubrave Tim Kabela sljedeće subote. Optimizam će biti još veći ako se uskoro počne rješavati najavljena promjenu u vlasničkoj strukturi, odnosno, ako se pronađe strateškog partnera koji bi imao interes uložiti u Cibaliju. S time bi klub dobio novi vjetar u leđa koji bi pomogao u vraćanju vinkovačkog kluba među prvoligaše.

Antun Grgić
U-20 REPREZENTACIJA U VINKOVCIMA
U sklopu cjelogodišnje proslave 100 godina djelovanja i rada Nogometnog kluba Cibalia na sam dan osnutka, 20. kolovoza (utorak), na stadionu Cibalije gostovat će U-20 reprezentacija. Mladu reprezentaciju u Vinkovcima će voditi nekadašnji reprezentativac Ognjen Vukojević. Bit će to prilika za Vinkovčane da uživo vide sve darovite nogometaše u Hrvatskoj koji bi mogli biti u budućnosti i seniorski reprezentativci. Utakmica se igra u 20 sati, a za tu priliku ulaznice će biti prodavane po cijeni, zapadna tribina 30 kuna, dok će za tribinu istok gledatelji morati izdvojiti 15 kuna.
Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike