Crna kronika
SUDAC NIJE IMAO MILOSTI

Stalni prekršitelj s ceste u zatvor
Objavljeno 19. kolovoza, 2019.
KARLOVAC - Iako su mnogi bili skeptični, izmjene zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje propisuju puno strože kazne za prometne prekršaje, dobio je prošlog tjedna svoje primjere u praksi. Posebno se to odnosi na recidiviste, osobe koje su pravomoćno osuđene za prometni prekršaj i u vrijeme zabrane vožnje opet ga čine. Novi je zakon na svojoj koži osjetio i 47-godišnjak iz Bosiljeva, kojeg su prometni policajci za upravljačem automobila zaustavili u subotu u jutarnjim satima. Kako stoji u policijskom priopćenju, 47-godišnjaka su policajci zaustavili oko 7 sati, a već nekoliko minuta poslije nabrojili su mu tri prekršaja. Konkretno, riječ je o vožnji neregistriranog automobila, vožnji u pijanom stanju (u krvi je imao 0,61 promil alkohola) te činjenici da 47-godišnjak nije smio voziti automobil jer - nema položen vozački ispit.

S obzirom na nabrojeno, vozač je uhićen i odmah odveden na Prekršajni sud u Karlovcu, gdje je nad njim proveden žurni prekršajni postupak. Predmetni prekršajni sudac mu je vrlo brzo odredio dva mjeseca zatvora na koja je odmah upućen. Osim tri prekršajne prijave od strane policije u Bosiljevu, utvrđeno je kako je 47-godišnjak unatrag tri godine u četiri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja. Određena mu je i dvogodišnja zabrana vožnje vozilima B-kategorije, a koja će stupiti na snagu tek kada (i ako) 47-godišnjak položi vozački ispit.

I dan prije, u petak, na tri mjeseca zatvora te dvogodišnjom zabranom upravljanja vozilom kažnjen je 24-godišnji vozač, kojega je prometna policija u Gračacu zaustavila zbog više najtežih prometnih prekršaja. Zadarska policija priopćila je da je na Prekršajni odjel Gračac, u sastavu gospićkog Općinskog suda, dovela 24-godišnjeg vozača Volkswagena gospićkih registracija, koji je u petak u Gračacu zaustavljen prilikom policijskog pojačanog nadzora brzine kretanja na prometnicama. Policija mu je alkotestiranjem izmjerila 1,97 promila alkohola u krvi, a vozio je i prije stjecanja prava na upravljanje te pod zabranom upravljanja vozilom B-kategorije. Nakon žurnog prekršajnog postupka kažnjen je bezuvjetnom kaznom zatvora od 90 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B-kategorije od 24 mjeseca. M.Bugarić/H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike