Sport
BSK DOČEKUJE RUDEŠ

Motivirani na premijeri protiv bivšeg prvoligaša
Objavljeno 17. kolovoza, 2019.
Početak nedjeljnog susreta prvog kola Druge hrvatske lige u Bijelom Brdu je u 17.30 sati

Slično prošlogodišnjem otvaranju premijerne drugoligaške nogometne sezone, kada je u goste došao aktualni prvoligaš Varaždin, BSK će i na startu ove imati atraktivnog suparnika s elitnim državnim pedigreom.

Stječući ga (i) prošle sezone, u kojoj je Rudeš bio posljednji te u nižoj ligi dobio uvodno gostovanje u Bijelom Brdu, gdje je momčad bitno redizajnirana u odnosu prema onoj koja je taj klub iz sela s krajnjeg istoka Hrvatske zadržala na sadašnjoj natjecateljskoj razini. Stoga s pregršt nepoznanica oko trenutačnih mogućnosti jer je ljetos bilo prilično prometno, nakon čega je 12 igrača napustilo klub, a 14 novih obuklo "žuto-plavi" dres. Želja je, međutim, identična, a odnosi se na očuvanje statusa uz manje stresa nego proljetos, kada je BSK u posljednjoj etapi to osigurao. Tada je na vratima stajao Nikola Ilinčić, koji će u kapetanskoj ulozi sutra (nedjelja) od 17.30 izvesti momčad na travnjak u srazu s uglednim protivnikom iz Zagreba. Za koji se neće kandidirati ozlijeđeni Horvat, Jelić i Ezgeta te Bjelokoščanin Roman Mory, koji čeka vizu za definitivni dolazak u Hrvatsku.

- Svaki je početak uvijek neizvjestan i uz puno nepoznanica, a posebice u našem slučaju, koji je znatno promijenio kadrovsku sliku. Radilo se i uglavnom igralo dobro u pripremama, ali su borbe za bodove posve nešto drugo. Višestruko je potrebno startati pozitivnim ishodom koji priželjkujemo, iako nam s druge strane stoji protivnik koji je netom skliznuo u naš razred. Istodobno je još više promijenio igrački kadar kojemu sigurno neće nedostajati motiva na startu pokazati vrijednost, posebice jer u tim imenima toga ima. Uostalom, kao i kod nas, te ćemo to otpočetka nastojati demonstrirati dokazujući da imamo reference i nadalje se dičiti drugoligaškim statusom - umjerenim je optimizmom pouzdani čuvar BSK-ove mreže najavio sutrašnje otvaranje sezone u Bijelom Brdu. Čiji trener Denis Krstanović nije promijenio filozofiju igre i nadalje na teren šaljući momčad u formaciji 4-3-3.

Najvjerojatniji sastav: Ilinčić - Ptiček, Košanin, Mitrović, L. Mihaljević - Kovačić, Muženjak, Kasač - Ćorić, Žuljević, Gvozdenović.

Dražen Lekšan
PAROVI PRVOG KOLA druge hnl
Petak (16. kolovoza). Sesvete - Cibalia (Vinkovci), Međimurje (Čakovec) - Orijent 1919 (Rijeka); Subota 817. kolovoza) Kustošija (Zagreb) - Dugopolje, Solin - Hrvatski dragovoljac (Zagreb), Šibenik - Hajduk II (Split); nedjelja (18. kolovoza): Dinamo II (Zagreb) - Osijek II, BSK (Bijelo Brdo) - Rudeš (Zagreb) i Croatia (Zmijavci) - Dubrava Tim kabel (Zagreb).
PORAZ NA DRUGOLIGAŠKOJ PREMIJERI
BSK je svoju prvu povijesnu utakmicu u Drugoj hrvatskoj ligi odigrao prošle sezone također u Bijelom Brdu. Suparnik je bio kasniji prvoligaš Varaždin, koji je tada odnio bodove (1:0). Zanimljivo, BSK će ove sezone na startu ugostiti Rudeš na čije je mjesto u prvoligaškoj konkurenciji uskočio upravo Varaždin. Do prvih drugoligaških bodova BSK je čekao do trećeg kola, kada su kod kuće remizirali sa susjedom iz Osijeka.
Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike