Sport
OSIJEK II

Protiv Dinama II brojne nepoznanice
Objavljeno 17. kolovoza, 2019.
Osijek II svoju drugu drugoligašku sezonu započet će u nedjelju na gostovanju kod druge momčadi Dinama. Taj susret donosi milijun nepoznanica. Prvo, kakav će biti Osijek II. Istina, u samoj momčadi i nema toliko puno promjena u odnosu prema prošloj sezoni, ali novi je trener Igor Tolić zasigurno sa sobom donio i neke nove zahtjeve. U biti, cilj je da druga momčad igra na isti način kao i prva. Tijekom priprema imali su Osječani zanimljivih test-utakmica, koje su više ili manje uspješno rješavali, ali to ionako ne igra nikakvu ulogu jer od nedjelje na "Hitrec-Kacijanu" počinje ozbiljna priča. Osječani nemaju nikakav poseban rezultatski pritisak. Glavni je cilj sezona bez stresa borbe za opstanak, u kojoj će mladi igrači imati normalne uvjete za razvoj. Tako se krenulo i lani, pa se završilo na visokom trećem mjestu, a, osim toga, ta je momčad iznjedrila osam igrača koji su danas manje ili više prvotimci bijelo-plavih. Takvu poduktivnost nije objektivno očekivati svake sezone, ali nema dvojbe kako Tolić opet raspolaže s nekoliko vrlo zanimljivih igrača koji bi u budućnosti mogli odjenuti dres prvog sastava. Na jednog od njih protiv Dinama II možda i neće moći računati. Riječ je o Miletu Todorovu, koji bi mogao biti priključen prvoj momčad, koja ima probleme s ozljedama veznih igrača. No veća je Tolićeva briga što nema dovoljno pravih informacija kakva će mu se momčad Dinama II suprotstaviti na premijeri.

- Premijerne utakmice uvijek su neizvjesne, a ovaj put taj osjećaj pojačava i pitanje s kakvom će Dinamo II momčadi izići. Oni puno rotiraju s obzirom na obveze koje imaju njihovi juniori u europskim utakmicama. No mi se trebamo okrenuti sebi. Zadovoljan sam načinom na koji smo odradili pripreme i na koji su igrači prihvatili taktičke zahtjeve koje smo pred njih postavili. Sad nam ostaje to pokazati i u natjecateljskim utakmicama. Rezultatskih imperativa nemamo, ali to ne znači da ne trebamo biti željni pobjeđivanja. Uvijek će nam cilj biti igrati jer je to jedini put za pravilan razvoj mladih igrača koje imamo u momčadi - kaže Igor Tolić, trener Osijeka II.

Vjerojatni sastav: Barešić, Stanić, Gačić, Radeljić, Todoroski, Soldić, Krajinović, Bliznac, Almeida, Dago, Durdov. D.Keler
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike