Mozaik
OVE SUBOTE U AUSTRIJI

Kovačiček na koncertu 50 godina Woodstocka
Objavljeno 17. kolovoza, 2019.

Ona je žena za sva vremena iza koje stoje bezvremenski hitovi, a energija kojom zrači toliko je vedra i nepresušna da nas ne iznenađuje što Zdenka Kovačiček danas živi svoje najbolje glazbene godine.


Njezin tempo nastupa teško je pratiti, a nakon uspješnih koncerata u Grožnjanu, Koprivnici, Opatiji, Supetru, Kaštelima i Čitluku, rock i jazz-diva zaokružuje ljeto 2019. novim koncertnim datumima. Zdenka Kovačiček, žena velike karijere i moćnog glasa, nastupit će ovu subotu, 17. kolovoza, na velikom koncertu Wildstone Woodstock – Peace & Music kojim će se na predivnoj lokaciji Wildensteiner Wasserfall, u pokrajini Koruškoj na jugu Austrije, proslaviti 50. godišnjica kultnog festivala Woodstock! Zdenka, koja je zbog svog moćnog glasa i sjajne interpretacije proglašena "hrvatskom Janis Joplin", svojim će nastupom odati počast upravo ovoj velikoj glazbenici koja je svojim nastupom na Woodstocku oduševila nekoliko stotina tisuća okupljenih na farmi Maxa Yasgura i obilježila povijest rock-glazbe. Uvijek energičan nastup i jedinstveni vokal Zdenke Kovačiček te već provjereno vrhunska interpretacija rock-klasika Janis Joplin zasigurno će biti neponovljivo iskustvo u sklopu ove jubilarne obljetnice čarobna "tri dana ljeta i ljubavi".


Nakon ovog jedinstvenog glazbenog događanja, Zdenka Kovačiček i njezin Greenhouse Band nastupit će 23. kolovoza na otvorenju prvog izdanja Rab Film Festivala – festivala istraživačkog igranog i dokumentarnog filma koje će zaljubljenicima u film ponuditi jedno sasvim drukčije i novo iskustvo konzumacije kulturnih sadržaja, a potom će uslijediti i nastupi u sklopu bogatog programa Plesnih večeri na Zrinjevcu u Zagrebu 24. kolovoza te na Hvar Jazz Festu 28. kolovoza, na kojemu će do izražaja doći svi Zdenkini stilski afiniteti.
"Pozitivan primjerak", aktualni singl Zdenke Kovačiček i Mirele Remi Priselac, u radijski eter i u bespuća društvenih mreža pušten je sredinom travnja te i danas suvereno vlada glazbenim top-listama diljem zemlje, a osim suradnje s jednom od najutjecajnijih frontmenica i autorica mlađe generacije, Zdenka Kovačiček već radi na novom materijalu. Novi singl glazbenice, koja se i nakon više od 60 godina sjajne karijere iza sebe još uvijek nalazi u samom vrhu hrvatske glazbene scene, očekujemo ovu jesen u izdanju Dancing Beara. T.K.
SNIMKA FESTIVALA
Američka radijska postaja, WXPN iz Philadelphije, obilježila je 50 godina Woodstocka onako kako bi svi istinski ljubitelji glazbe trebali učiniti: točno na godišnjicu emitirali su kompletnu snimku Woodstocka. Točno u 17 sati i 7 minuta 15. kolovoza WXPN je na 88.5 FM krenuo s emitiranjem originalne snimke koja se sastoji od nastupa svakog izvođača, pauza između nastupa i najavama nastupa. I baš onako kako je bilo na Woodstocku, tako i poseban program WXPN-a traje nekoliko dana. Prvog dana pustili su nastupe Richieja Havensa, Swamija Satchidananda, Sweetwatera, Berta Sommera, Tima Hardina, Ravija Shankara, Melanie i Arla Guthrieja. Drugog dana slušali su se Joan Baez, Quill, Country Joea Mcdonalda, Santanu, Johna B. Sebastiana, The Keef Hartley Band, The Incredible String Band, canned heat, Mountain i Greateful Dead. Danas, 17. kolovoza, rezerviran je za Creedence Clearwater Revival, Janis Joplin, Sly & The Family Stone, The Who, Jefferson Airplane, Joea Cockera, Country Joe & The Fish, Ten Years After i The Band, a 18. kolovoza slijede i snimke nastupa Johnnyja Wintera, Blood, Sweat & Tears, Crosbyja, Stillsa, Nasha & Younga, The Butterfield Blues Banda, Sha Na Na i Jimija Hendrixa.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike