Sport
JAK RUKOMETNI TURNIR U NAŠICAMA

NEXE s Pick Szegedom i Tatranom
Objavljeno 16. kolovoza, 2019.
Rukometašima NEXE-a bliži se početak sezone i nastup u SEHA-Gazprom ligi, a od danas do nedjelje imat će vrlo jake provjere na domaćem terenu. Naime, u Našicama se igra jak rukometni turnir na kojemu će, uz domaći NEXE, sudjelovati mađarski MOL Pick Szeged i slovački Tatran, dvije momčadi sudionice Lige prvaka, od kojih je svakako s većim ugledom mađarski klub, koji svake sezone teži čak ulasku na Final four Lige prvaka. Kvalitete Tatrana mnogo su poznatije Našičanima, a to je sastav koji vodi bivši hrvatski izbornik Slavko Goluža. Suparnik i predstojeće sezone bit će im suparnik u SEHA Gazprom ligi.


- Nakon nekoliko uvjetno rečeno lakših utakmica slijede nam sada prave provjere. Posebno se veselimo što ovako kvalitetne ekipe dolaze kod nas u Našice i što možemo pokazati domaćoj publici našu trenutačnu formu. Gledatelji na tribinama posebno bi mogli biti poticaj našim novim igračima koje trebamo privikavati pomalo na atmosferu kakva će vladati tijekom sezone. Što se tiče momčadi Pribetić i Mileta još su uvijek s kadetskom reprezentacijom, priključio nam se Jaganjac, a nakon operacije ramena vraća nam se Vozab. U suradnji s liječničkom službom zaključit ćemo kada ćemo ga sto posto uvesti u treninge - pričao je trener NEXE-a Hrvoje Horvat uoči predstojećeg turnira u Našicama.

Otvaraju ga domaćin NEXE i Pick Szeged. Susret se igra danas (petak) s početkom u 18 sati. U subotu (17. kolovoza) snage će odmjeriti Pich Szeged i Tatran (16 sati), a u nedjelju u 17 sati NEXE i slovački prvak zaključit će trodnevni turnir. Za koji će ulaznice biti besplatne. Nakon domaćeg turnira NEXE će nastupiti na turniru u Kanjiži, gdje im je tradicionalno posljednja provjera pred početak SEHA lige. Ovih dana NEXE je doznao još jednog suparnika u SEHA-Gazprom ligi. U njihovoj skupini uz Vardar, Tatran, Vojvodinu i Motor (Zaporožje) igrat će moskovski Spartak, koji je uskočio umjesto mađarske Tatabanye. Bit će to prvi ruski klub u SEHA-Gazprom ligi. K.L.
Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike