Osijek
LJETOVANJA U KOLOVOZU I RUJNU

Menalo: U kolovozu veća potražnja i manje popusta
Objavljeno 16. kolovoza, 2019.

Iza brojnih Osječana još je jedan godišnji odmor, međutim, ima i onih koji još nisu predahnuli i osvježenje od ljetnih vrućina potražili na nekoj od destinacija na obali, bilo jadranskoj ili sredozemnoj. Kakva je situacija s last minute ponudama za drugu polovinu kolovoza i za rujan te može li se računati na uštede u postsezoni, odlučili smo provjeriti u dvjema osječkim putničkim agencijama.

Nada Menalo, iz Ora Toursa, pojašnjava nam kako je pogrešno misliti da svuda ima mnogo slobodnih mjesta. “Ljudi dolaze s pretpostavkom da u svakom trenutku mogu doći i rezervirati smještaj gdje god požele, uz pristupačnu i povoljnu cijenu, što nikako nije slučaj. Cijene za kolovoz su redovne, ako uopće ima mjesta. Sezona, naime, više ne završava 31. kolovoza, nego u brojnim hotelima traje i do kraja rujna, pa čak i listopada, a tek od 24. kolovoza ulazimo u razdoblje postsezone, što se odražava i na cijene za to razdoblje. Činjenica je da hotelski smještaj nije podbacio na način na koji se o tome izvještavalo u pojedinim medijima, mjesta uglavnom nema, a kolovoz, za razliku od srpnja, nije bio mjesec posebnih ponuda te je u većini hotela bilo vrlo teško naći mjesto”, istaknula je Menalo.

U Arriva Travel Agency, kaže nam Mirela Vuk, cijene aranžmana u postsezoni kreću se od 1290 do 2000 kuna po osobi. “Za razdoblje od 31. kolovoza do 14. rujna imamo ponude u nekoliko hotela, primjerice u Laguni Gradac, zatim Starigrad na Hvaru, u Paviljonima Slaven u Selcu te nešto skuplju ponudu u hotelu Riviera u Makarskoj. To su smještaji gdje još ima mjesta krajem kolovoza, a sve ostalo je manje-više popunjeno. Ovisno o aranžmanu i destinaciji, za ove last minute ponude možete ostvariti popuste od deset do trideset posto. Što se tiče ljetovanja na nekoj od destinacija izvan Hrvatske, velik interes ove godine bilježimo za Egipat, gdje se cijene all inclusive aranžmana u špici sezone kreću od 3500 do 4000 kuna. Riječ je o desetodnevnom ljetovanju, s polaskom aviona iz Beograda i osiguranim transferom do tamo te smještajem u hotelu s tri zvjezdice, a u cijenu je uključena i zrakoplovna karta. Za usporedbu sa sličnim smještajem na našoj obali, u hotelu tog ranga i all inclusive uslugom, za navedeni novac možete dobiti sedmodnevno ljetovanje u Hrvatskoj, ali u obzir treba uzeti da je u cijeni za putovanje u Egipat uključena i avionska karta. Od popularnih destinacija za ljetovanje koje su privlačne našim sugrađanima tu su, nakon Egipta, tradicionalno Turska, potom Tunis i Grčka”, zaključila je Vuk. E. Nenadić
Jadran za četveročlanu obitelj za 7500 kuna
Prema istraživanju koje je provela naša novinarka Ivana Solar, za sedmodnevno ljetovanje na Jadranu, četveročlana obitelj trebala bi izdvojiti bar 7500 kuna, u što je uključena cijena smještaja i prijevoza. Nakon usporedbe cijena u privatnim apartmanima i hotelu, rezervacija danas za sutra u špici sezone nije bila najpametnija odluka, jer su cijene apartmana u sjevernoj Dalmaciji sezale i do 90 eura na dan. Istraživanjem se također došlo do zaključka da je za obitelj najisplativije putovati osobnim automobilom, za oko 1000 kuna.
Među inozemnim destinacijama Osječani najradije biraju odlazak na odmor u Egipat, Tursku, Tunis i Grčku
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana