Regija
POŽEŽANI USPJEŠNI U FRANCUSKOJ

Mažoretkinje prvakinje svijeta
Objavljeno 15. kolovoza, 2019.
POŽEGA

Sa Svjetskog prvenstva u Limogesu u Francuskoj Twirling klub Požega i Požeške mažoretkinje vratile su se s novim uspjesima.

- Ući u finale među 1600 natjecatelja veliki je uspjeh i za reprezentaciju i za naš klub. Benjamin Iličić ušao je u finale sa oba sola i završio na 7. i 9. mjestu. Ekipa je digla publiku na noge i prvi put pokazala da smo u rangu sa svjetskim natjecateljima te osvojila 10. mjesto - rekla je njihova Marina Mihelčić.

Na ovom su natjecanju nastupile ekipe iz Švedske, Norveške, Engleske, Irske, Njemačke, Francuske, Škotske, Španjolske, Italije, Švicarske, Japana, SAD-a, Kanade, Australije, Rusije, Češke, Slovenije, Mađarske, Belgije, Danske, Ukrajine i Nizozemske. U mažoretu su održana grupna natjecanja, i tu je Požega apsolutno dominirala te u polufinalu i finalu zadržala prvo mjesto na svijetu.
- Vratili smo se kući zadovoljni i spremni za nastavak treniranja. Čeka nas Europsko mažoret prvenstvo u listopadu u Lignanu. Za natjecatelje twirlinga još predstoji Državno prvenstvo u Splitu u studenom. Tamo ćemo se boriti kako bismo se kvalificirali za sljedeću godinu i natjecanje u Barceloni. Moram pohvaliti natjecatelje kojima nije bilo teško provesti ljeto u dvorani - rekla je Mihelčić. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike