Mozaik
MM.MIA - POZNATA U CIJELOJ REGIJI

Mia (14) najmlađa youtuberica, ima 266.000 pratitelja
Objavljeno 16. kolovoza, 2019.

Ona se zove Mia Miškulin i ima samo 14 godina, a slovi za - najmlađu youtubericu u regiji čiji je broj pratitelja dostigao 266.000 ljudi iz Hrvatske i susjednih država, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije... Mia je, naime, Iločanka s adresom u austrijskom gradu Beču, kamo se s obitelji preselila prije pet godina, no svoje videouratke na YouTube kanal postavlja isključivo na - hrvatskom jeziku.


O popularnosti MM.Mije - kako je poznata svojim pratiteljima - najbolje govori podatak da je jedan njezin video na YouTubeu bio pregledan milijun puta.Mia je djevojčica uobičajenih zanimanja za svoj uzrast, a za sebe će reći i da je "mirna i povučena osoba koja puno ne priča", što se, dodaje, promijeni kada sjedne pred kameru. - Sve je to počelo kada sam imala 11 godina. Jedan sam dan odlučila pitati roditelje mogu li početi snimati za YouTube jer sam gledala stalno youtubere, pa sam pomislila što ne bih i ja snimala, bila mi je zanimljiva ideja - kaže Mia, koja je podršku roditelja dobila, ali uz upozorenja i kontrolu onoga što radi. - Rekli su mi da to nije tako lako, da treba često snimati, montirati... da možda neće svi komentari biti pozitivni. Ali osnovni uvjet je bio da "ako popustim u školi, kanal se gasi". Tako preko tjedna učim, a vikendom obično snimam videa ili slikam za Instagram - opisat će ta mlada youtuberica, koju u cijeloj priči, dodat će, najviše raduje što kroz svoj hobby upoznaje puno svojih vršnjaka i kamo god dođe, prepoznaju je i ima se s kim družiti.


- Uvijek se žele i fotografirati sa mnom, a meni je super poznavati ljude u više država i s njima se i družiti kad dođem u neki grad - kazat će Mia, koja najviše pratitelja ima u Zagrebu, a potom i u Beogradu, Novom Sadu, Sarajevu, Tuzli... - U Hrvatskoj sam od djevojčica najmlađa i najmanja youtuberica, ali kada se družim s drugim youtuberima, nemam taj osjećaj da sam mlađa od njih, oni uvijek paze na mene - sa smijehom će Mia, s kojom otac Igor i putuje, a sada je MM.Mia pozvana i drugi put u Beograd na najveći skup youtubera u regiji, Balkan Tube Fest.


- Sve što pričam u videouradcima, bez obzira na to o čemu je, najvažnije mi je da budem svoja i da ne glumim nešto jer to pratitelji odmah "skuže". U mojim videima nema ružnih riječi ni mržnje prema nekome drugome. Moj kanal je da se sa svima družim i da se dobro zabavljamo - reći će Mia, čije su teme, kazuje, spontane, o zbivanjima iz svakodnevice, nekim dogodovštinama s dvije mlađe sestre Nicole (6) i Loreen (8), a video s njezinom prabakom ili oni iz Iloka "pobrali" su brojne lajkove - otkriva Mia i savjetuje mladima, poput sebe da, ako žele biti youtuber ili influencer, to ne čine bez znanja roditelja jer oni su i pomoć i podrška, kao što su njoj njezini majka Milica i otac Igor.S.Butigan
YouTube kanal je za MM.Miju hobby koji voli, no zaokupljena je sada nastavkom obrazovanja, izborom srednje škole i studija
Pregršt novih ideja
Mia Miškulin planira i dalje u slobodno vrijeme raditi to što voli, ima i pregršt novih ideja, možda će početi snimati i na engleskom i njemačkom, no ta 14-godišnjakinja sada je najviše zaokupljena izborom srednje škole u koju će krenuti nagodinu i već razmišlja i o studiju, pa je jedna od želja da studira strane jezike.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike