Tehno
PARTNERSTVO

Croatia Airlines i Sabre Corporation
Objavljeno 16. kolovoza, 2019.
Određivanje cijene proizvoda jedna je od najvažnijih odluka avioprijevoznika na današnjem užurbanom i vrlo konkurentnom zrakoplovnom tržištu. Sabreovo rješenje za optimizaciju prihoda kompaniji omogućuje cjelovit pristup predviđanju, analizi i optimizaciji izvora prihoda i to pregledom ukupnih prihoda za svaki let, svako tržište te svaki datum putovanja u stvarnom vremenu. Proizvod je namijenjen optimizaciji postojeće infrastrukture avioprijevoznika i upravljanju podatkovnim silosima kojima kompanija raspolaže.


Srž holističke tehnologije jest Revenue Optimizer, rješenje za upravljanje prihodima u stvarnom vremenu koje preko pametne podrške procesu odlučivanja preporučuje dostupnost proizvoda tako što segmentira i predviđa korisničke odluke na temelju potražnje i kompetitivne inteligencije. Revenue Optimizer nudi analizu podataka u realnom vremenu jednostavnom integracijom s bazama podataka, troškovima i rješenjima za optimizaciju određivanja cijena. Rješenju je komplementaran Sabreov AirVision Revenue Integrity koji avioprijevozniku omogućuje dodatne prihode tako što ograničava izradu problematičnih rezervacija i olakšava njihovo uočavanje, čime se povećava iskoristivost putničkih sjedala u zrakoplovima.


Iznimno smo posvećeni ostvarenju vrhunskoga putničkog iskustva, a to znatno lakše možemo ostvariti ako nam je bilanca stabilna - kaže Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa. - Ključno je zaštititi prihode određivanjem odgovarajućih cijena i povećanjem broja prodanih sjedala. Sabreova vrhunska rješenja za optimizaciju prihoda jako su važna za ostvarenje tog cilja i pružaju nam izniman uvid u korisničku potražnju, konkurentsko okružje i mnoge druge čimbenike.


Nije tajna da je komercijalno zrakoplovstvo izrazito konkurentna poslovna grana te da su marže vrlo male - kaže Alessandro Ciancimino, potpredsjednik Uprave za prodaju Sabre Travel Solutions za Europu.M.R.
 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike