Sport
ATP I WTA TURNIR U CINCINNATIJU

Vekić popravila učinak hrvatskih predstavnika
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
Donna Vekić pobjedom je otvorila nastup na vrlo jakom WTA turniru u Cincinnatiju. Osječanka je u prvom kolu tri milijuna dolara vrijednog turnira svladala 38. igračicu na WTA ljestvici, Čehinju Katerinu Siniakovu, sa 6:4, 6:3 za sat i 36 minuta igre.

Iako je loše krenula u meč, gubitkom servisa u prvom gemu, hrvatska je tenisačica odmah uzvratila, nakon maratonskog gema i iskorištene tek šeste break prilike. To je bio početak serije od četiri uzastopna gema za 4:1 te se nakon vodstva od 5:2 činilo kako će mirno dovršiti prvi set. Međutim, Čehinja joj je još jednom oduzela početni udarac te servirala za izjednačenje na 5:5. Do njega ipak nije došlo jer je Vekić i treći put u prvom setu napravila break, realiziravši odmah prvu set-loptu. Gotovo isti scenarij viđen je i na početku drugog seta, u kojem je Siniakova ponovo imala dvije prilike za oduzimanje servisa našoj tenisačici. No ovaj je put Donna bila preciznija, spasila obje situacije te potom povela sa 1:0. Ključan je bio četvrti gem, u kojem su obje tenisačice imale po dvije prilike za osvajanje, a na kraju je Vekić iskoristila treću break loptu i povela sa 3:1. Tu je prednost sačuvala do kraja, realiziravši drugu meč-loptu. U drugom će kolu igrati protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, koja je vodila sa 6:4, 1:0 protiv Beline Bencic, kada joj je Švicarka predala meč.

Donna je tako malo poboljšala hrvatski učinak u Cincinnatiju, jer se do tada troje naših predstavnika već oprostilo od turnira. Na WTA turniru na prvoj je prepreci zapela Petra Martić, koju je sa 6:1, 6:4 porazila Bjeloruskinja Arina Sabaljenko, na ATP turniru Masters 1000 serije u istom gradu Marin Čilić izgubio je od Moldavca Radua Albota sa 6:4, 7:6 (6), a Ivo Karlović poražen je od Nijemca Jan-Lennarda Struffa sa 7:5, 7:6 (4). Priliku za mjesto u 2. kolu sinoć je imao Borna Ćorić, koji je igrao nastavak meča protiv Amerikanca Reillyja Opelke, a koji je dan prije zbog kiše prekinut pri rezultatu 6:4, 3:6, 4:3 za Ćorića. G.R.

Goran Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike