Sport
PATRIK PERIŠA

Nakon prelaska u Goricu
još čeka prvoligaški debi
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
Zahvaljujem treneru Sergeju Jakiroviću, koji me stavlja u zapisnik iako ne mogu igrati

Od 12 nogometaša, koliko je ovoga ljeta napustilo redove bjelobrdskog drugoligaša, najveći iskorak načinio je Patrik Periša. Na njegov su prelazak u prvoligaša iz Velike Gorice u Bijelom Brdu posebice ponosni jer je time potvrđen kvalitetan rad nakon kojeg nije slučajno izboren status na drugu natjecateljsku državnu razinu.


Na njoj se taj 23-godišnji Čepinčanin definitivno potvrdio i zaslužio poziv prošlosezonskog goričkog hita kakav je bio i BSK, tako da su njegovi igrači postali tražena roba.

Spriječila ga ozljeda

Perišu je, međutim, put do potpisivanja profesionalnog ugovora vodio preko višetjednog testiranja koje je zadovoljio, a imao golem peh upravo na posljednjem treningu uoči davanja jednogodišnje vjernosti Gorici. Ozlijedio je, naime, koljeno i prve su prognoze upozoravale na duže izbivanje uz potencijalni operativni zahvat, ali unatoč tome hendikepu čelnici Gorice odlučili su s tim polivalentim igračem obrambene orijentacije potpisati ugovor.


- Ne moram ni reći koliki je to iskorak prijeći iz Bijelog Brda u središte hrvatskih zbivanja u sredinu koja očito nije slučajno tako visoko pozicionirana. Unatoč ozljedi i saznanju da na startu nisam u prvom planu, ipak su mi dali ugovor kojim sam prezadovoljan, posebice u odnosu prema onom što sam do sada dobivao od nogometa. Počeo sam se, međutim, njime baviti iz ljubavi i već s pet godina počinjao stvarati si obvezu treniranja jer sam tada došao u školu Čepina. Pokušao sam u osječkoj, ali se nisam nametnuo da bih punu promociju dobio u BSK-u, čijem čelniku Jovi Vukoviću te trenerima Davoru Rupniku i Denisu Krstanoviću zahvaljujem što su me podignuli i omogućili mi ostvariti dječački san. Na meni je sada do kraja ga dosanjati jer se tek trebam potvrditi kao nogometaš za najviši razred nakon čega su svi horizonti otvoreni - rekao je Periša kojem motiva za dokazivanje u novoj sredini ne nedostaje.
- Dobro sam primljen od novih suigrača, tada vjerujem da će doći i mojih pet minuta. Zahvaljujem i treneru Sergeju Jakireviću, koji me stavlja u prošireni protokol za utakmicu iako ne mogu igrati, ali kako bih participirao u premijama koje su mi suigrači već solidno priskrbili. Što se tiče ozljede, prve prognoze bile su pesimistične, ali se ispostavilo da će oporavak trajati znatno kraće od predviđanja, tako da ću za dva ili tri tjedna biti spreman kandidirati za momčad.


Budući da je sezona duga, vjerujem da ću dobiti prigodu debitirati u Prvoj hrvatskoj ligi te tada sebi i drugima dokazati jesam li za tu razinu ili ću se morati zadovoljiti sporednim ulogama. Osobno sam optimist, a i sigurno je gorička struka u meni nešto vidjela jer me u suprotnom ne bi, posebice kao relativnog anonimca, angažirala i ugovorno vezala - javio se Patrik između terapija, a nakon svake sljedeće sve je bliže stavljanju na raspolaganje treneru Jakiroviću.


Dražen Lekšan
Periša bi se potpuno na raspolaganje treneru Jakiroviću mogao staviti za dva do tri tjedna
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike