Regija
INVESTICIJA VRIJEDNA 1,4 MILIJUNA KUNA

Obnovljen i uređen Trg Slavija u Vukovaru
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
VUKOVAR

Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig otvorili su novoobnovljenu prometnu i pješačku površinu na Trgu Slavija.

Pavliček je naglasio kako je nakon brojnih upita građana Grad Vukovar odlučio ove godine sanirati Trg Slavija, koji je vrlo frekventan i nalazi se uz glavnu prometnicu.

- Imali smo ovdje niz problema, od prometnih problema i divljeg parkiranja do lošeg sustava oborinske odvodnje. Zahvaljujući investiciji od 1,4 milijuna kuna riješili smo razinu i kvalitetu prometa, dobili 11 novih parkirališnih mjesta, jedno parkirališno mjesto za dostavno vozilo, riješena je horizontalna i vertikalna signalizacija te hortikultura - naveo je Pavliček i izrazio zadovoljstvo što je radove izvodila gradska tvrtka Komunalac. Naglasio je kako je Trg Slavija dobio posve novi izgled na zadovoljstvo svih Vukovaraca.

Uz sanaciju 870 četvornih metara ceste i novih parkirališnih mjesta, na trgu je sanirano i 110 ‘kvadrata‘ pješačke površine te potporni zid visine 1,2 metra.

Dražen Čulig poručio je kako je na toj površini bilo neorganizirano stanje, neoznačena parkirališna mjesta i nedefinirani prometni trakovi.

- Sanacijom smo usporili promet kako bismo sprječavali neželjene prometne nezgode, definirali smo parkirališna mjesta i riješili oborinsku odvodnju, što je iznimno važno. Svjedoci smo kako je u prijašnjem razdoblju za vrijeme malo jače kiše ovdje bilo jezero, a ne cesta - rekao je Čulig. Istaknuo je kako su istodobno riješili i javnu rasvjetu, pa je u konačnici dobiven reprezentativan prostor na području Vukovara. Prije sanacije brojni su građani iznosili primjedbe na nekontrolirano parkiranje i na lošu preglednost, što je negativno utjecalo na sigurnost u prometu i vozača i pješaka.

Čulig je najavio je kako će u sljedećim mjesecima u gradu na Dunavu biti dovršeno još nekoliko važnih projekata u obnovi komunalne infrastrukture.

- Za te smo projekte izdvojili i osigurali znatna financijska sredstva. Treba istaknuti kako se radi kružni tok na državnoj cesti D2 na prilazu Luci Vukovar, započeli smo rekonstrukciju površine na Trpinjskoj cesti gradnjom trga Trpinjska cesta, gdje ćemo dobiti lijepu površinu s fontanom. Započeli smo i rekonstrukciju parkirališnog prostora u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva za potrebe višestambenih objekata koji su u neposrednoj blizini - izjavio je i dodao kako je započela i rekonstrukcija Ulice Ive Tijardovića na Sajmištu, a u tijeku je i sanacija Dunavske ulice, koja se nalazi u neposrednoj blizini Gradskog muzeja Vukovar.
Čulig je najavio kako će uskoro započeti sanacija Ulice Čvorkovac, s tim da bi realizacija svih projekata trebala biti završena do kraja listopada ili početka studenoga. D. Korpoš
Podignuta kvaliteta prometa, sagrađena parkirališna mjesta te postavljena signalizacija i javna rasvjeta
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana