Kultura
“ŠKOLA PJEVANJA VRGOČ” IZ OSIJEKA U MJESTU PUNAT

Osječka poduka iz pjevanja na Krku
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
Prvu ljetnu školu pjevanja u mjestu Punat na otoku Krku organizirala je "Škola pjevanja Vrgoč" iz Osijeka u suradnji s Turističkom zajednicom Punat. Radni susret pjevača održan je u prostoru stare uljare, koja je danas punatska galerija "Toš".

Iako je planirani termin bio od 22. do 28. srpnja, škola je produžena za cijelih pet dana zbog velikog zanimanja polaznika za dodatni rad. Glavni cilj te specifične ljetne škole nije bio samo populariziranje pjevanja kao načina glazbenog izražavanja nego i, prije svega, uputa u cjelovitost funkcioniranja cijeloga tijela kao instrumenta pri pjevanju.

- Postoji velika tendencija organiziranja predavanja pjevanja i pjevačke poduke polaznika bez konkretnog velikog pjevačkog iskustva. Zato se paralelno s pjevačkom karijerom ozbiljno bavim podukom iz pjevanja, i to za sve žanrove i sve ljude koji imaju dovoljno dobar razlog zbog kojeg im je poduka iz pjevanja potrebna - kaže voditelj škole Ladislav Vrgoč.

Satovi i poduka u ovom seminarskom radu bili su podijeljeni na tri etape. Prvo je bilo upoznavanje funkcije tijela kao instrumenta, zatim je održano usvajanje vježbi koje će taj instrument "uštimati" i usavršavati, a naposljetku se najviše posvetilo radu na interpretaciji repertoara polaznika.

- U Puntu na otoku Krku, gdje ljetujem od 1971., prepoznali su mogućnost da ljetnu školu pjevanja uvrste u svoju turističku ponudu te, uz zahvalu Branku Karabaiću, direktoru TZ Punat, najavljujem da je ovo samo prvi korak u budućoj višegodišnjoj suradnji - kaže Vrgoč, izražavajući zadovoljstvo velikim uspjehom škole. E.Brajdić
Možda ste propustili...

MONODRAMA "SOBA ZA POGLEDE" IZVEDENA NA TVRĐAVI BOKAR

50 minuta hrabre i emotivne izvedbe Ivane Buljan Legati

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DENIS DETLING, OPTIMISTIČAN NOVI STARI RAVNATELJ

Nikada nisam bio skeptičan u svezi s preseljenjem u Vegu

2

WALDINGERIONICE SU VIŠE OD RADIONICA ZA DJECU

Marijana Fumić: Što je ljepše od umjetnosti subotom ujutro natašte?

3

GLAZBENI PROGRAM 70. IGARA

Veličanstvena noć u Dvoru uz maestra Iva Pogorelića