Sport
DINAMO U BUDIMPEŠTI

Bjelica zna kako treba odigrati za prolaz u play-off
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
U prvom susretu Dinamo - Ferencvaros, prije tjedan dana na Maksimiru, nije bilo pobjednika (1:1)

Nogometaši zagrebačkog Dinama večeras (20 sati) u Groupama Areni u Budimpešti igraju uzvratni susret trećeg pretkola Lige prvaka. Domaćin im je slavni mađarski Ferencvaros, koji je iz Maksimira prije tjedan dana izišao neporažen (1:1).

Dinamov ovosezonski cilj je plasman u Ligu prvaka. Na tom putu stoje mu još dvije prepreke, no čini se kako je nakon objektivnog kiksa u prvom susretu večerašnji susret puno veći izazov. Trener "modrih" Nenad Bjelica i nakon prvog susreta širio je optimizam. Vjeruje kako posjeduje kvalitetniju momčad, koja se u uzvratu više ne može skrivati. "Modri" jednostavno večeras moraju ići na pobjedu koja će im osigurati jesen u Europi. Naime, i u slučaju poraza u četvrtom pretkolu Dinamo bi nastavio u Europskoj ligi. No cilj je Liga prvaka.

- Naša očekivanja su prolazak u iduće kolo natjecanja - jasan je Bjelica, čiji dobar dio momčadi još nije uhvatio optimalnu formu.

Zato mu je za odgovore na neka pitanja poslužio susret u Osijeku, gdje nije bilo pogodaka. U prvom redu u kakvom su stanju Theophile Catherine i Emir Dilaver, udarni stoperski dvojac tijekom prošle sezone i Dinamove europske misije. Isprobao je u odnosu prema prvoj utakmici Bjelica u Osijeku i potpuno nove igrače na bekovskim pozicijama. Dvojbe ima i u veznom redu, dakako i u samoj špici, gdje je uvijek pitanje kakva će biti Bjeličina odluka, hoće li krenuti s Mariom Gavranovićem ili Brunom Petkovićem. Zapravo svi igrači koji su u Bjeličinim vizijama trenutno su mu na raspolaganju, Nedostaju jedino Moharammi i Andrić, za koje smo gotovo sigurni kako ne bi ni bili u udarnom sastavu, čak i da su danas zdravi.

- Ekipa se dobro pripremila u ovih nekoliko dana. Svi su bili jako koncentrirani i fokusirani posljednjih dana. Znamo svi da nismo dali svoj maksimum u prvoj utakmici, vjerujem da će u uzvratu biti puno bolje. Nemam dvojbi, znam kako ćemo igrati, kako ćemo krenuti u utakmicu i vjerujem da će nam to donijeti uspjeh - rekao je Bjelica, koji za razliku od svog kolege na klupi Ferencvarosa ne odgađa domaće obveze.

Ferencvaros je, naime, odgodio svoju utakmicu prvenstva zbog odigravanja uzvrata.

- To će rezultat pokazati koliko će im značiti. Nekad to donese plus, nekad minus. Vi se psihički pripremate od utakmice do utakmice i razmišljate o tome. Kad imate utakmicu između, ne mislite o tome, pa uđete neopterećeniji. Vidjet ćemo što će donijeti susret, donosi li prednost njima ili nama. Ja se nadam da će to ipak biti naša prednost - smatra trener Dinama.

Krešimir Lacković
PAROVI 3. PRETKOLA LIGE PRVAKA
l Večeras se igraju i ostali susreti 3. pretkola Lige prvaka, a to su: FERENCVAROS - DINAMO (1:1), Qarabag - Apoel (2:1), Rosenborg - Maribor (3:1), Dinamo (Kijev) - Club Brugge (0:1), Kopenhagen - Crvena Zvezda (1:1), Ajax - PAOK (2:2), LASK - Basel (2:1), Olympiacos - Istanbul BB (1:0), Celtic - Cluj (1:1), Porto - Krasnodar (1:0). U zagradi su rezultati prvih susreta.
Možda ste propustili...

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike