Sport
DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Cibalia: Neiskustvo nadoknaditi htijenjem
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
Unatoč porazu od 2:0 Mladina je zadovoljan igrom svoje momčadi u generalki protiv Rudeša

Nogometaši Cibalije odradili su posljednju provjeru uoči početka Druge hrvatske lige, koja starta u petak, 16. kolovoza. Vinkovčani će na travnjak odmah u petak, a prvi ispit imaju u Sesvetama protiv istoimenog domaćina.


Generalku za drugoligaški izazov momčad Davora Mladine odradila je u Zagrebu protiv također drugoligaša Rudeša, gdje je izgubila sa 2:0. Iako su kući došli poraženi od suparnika iz istog ranga, trenera vinkovačkih nogometaša Davora Mladinu to nimalo ne zabrinjava. Naprotiv, trener je zadovoljan kako je njegova momčad odigrala u Zagrebu.


- Ovo je moje viđenje utakmice i mogu kazati da smo igrali dobro, čak smo u nekim trenutcima bili i bolja momčad na travnjaku te imali više prilika za pogodak. Dogodile su nam se individualne pogreške, ne opterećujem se njima jer su one jako rijetko događaju. Meni je važnije kako smo stajali na terenu, igrali smo dobro u funkcionalnom i agresivnom dijelu, a bili smo i kompaktni u igri, što me posebno raduje, i samo moramo nastaviti tim putem - kaže trener Cibalije Davor Mladina.


Cibalia se Rudešu suprotstavila bez nekoliko standardnih, ozlijeđenih, igrača, tako da sastav koji je odradio generalku sigurno neće istrčati u petak protiv Sesveta.


- Imamo još nekoliko malih nejasnoća, kada to kažem, mislim na igrače koji zbog ozljede nisu mogli nastupiti u Zagrebu. Sigurno je da za petak u konkurenciji još neće biti Galić, jer nije spreman, ali se oporavio Dejanović i trebao bi biti u sastavu. Imamo mladu momčad, dečki su željni nadmetanja i siguran sam da ćemo biti potpuno spremni za Sesvete. Nadam se da nam neće biti velik hendikep što ovi mladi igrači nisu nastupali u drugoligaškoj konkurenciji, nego da će svojom željom nadomjestiti nedostatak iskustva - optimističan je Mladina, koji će vrijeme do petka iskoristiti kako bi osvježio momčad i odmorio je od teških napora tijekom pripremnog razdoblja.


Cibalia je ponovo u Drugoj ligi, a odmah na startu čeka je težak izazov u gostima.


- Idemo suparniku koji već dosta dugo drži ozbiljan nivo, kako u igri tako i u plasmanu u drugoligaškoj konkurenciji. Bez obzira na jačinu i ugled suparnika, idemo se u Sesvete boriti i vjerujem da ćemo ostati neporaženi nakon prvih 90 minuta u novom drugoligaškom nadmetanju - zaključio je trener Cibalije Davor Mladina.
Trener je pozitivan i to raspoloženje pokušava prenijeti na svoju mladu momčad, kojoj je ove sezone cilj - ostanak u drugoligaškom društvu.


Antun Grgić
Susret s Rudešom bio je posljednja prilika za neke igrače da se nametnu treneru i osiguraju si mjesto među prvih 11
Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike