Sport
PORAZ NA KRAJU TURNIRA

Bili ravnopravni
dok su imali snage
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija završila je nastup na turniru u Kunshanu, u okolici Šangaja, s uvjerljivim porazom od Angole, 93:73 (32:28, 25:10, 18:16, 18:19). Hrvatska mladost, odnosno naša B reprezentacija, u Kunshanu je nastupila kao seniorska momčad, koja se suprotstavila sastavima koji će uskoro nastupiti na Svjetskom košarkaškom prvenstvu. Hrvatska nije bila toliko loša, dečki su dali sve od sebe, na startu su iznenadili i senzacionalno pobijedili Portoriko, potom su uvjerljivo poraženi od domaćina Kine, zatim i od Angole.

Momčad koju je u Šangaju s klupe vodio trener Damir Rajković, a sve to nadgledao izbornik A selekcije Veljko Mršić, činili su većinom ovogodišnji i prošlogodišnji igrači U-20 reprezentacije. Ti mladići nisu mogli parirati Angolcima, koji su na poluvrijeme otišli s 19 poena razlike, a onda su u drugom dijelu utakmice samo održavali tu prednost.

- Na početku utakmice je to još bilo dobro, no primili smo previše poena i nismo imali pravi odgovor na to. Vidjelo se da su dečki dali sve od sebe, međutim Angola je ipak fizički kvalitetnija momčad, s kojom bi problema imala i naša seniorska momčad. Kroz ove tri utakmice naši su mladići vidjeli gdje su i kako se mogu nositi s daleko jačim i čvršćim igračima. Mislim da će im to koristiti, izvući će pouke s ovoga turnira i uvidjeti koliko naporno trebaju raditi u klubovima. U svojim klubovima oni moraju biti perjanice jer su se kroz ovaj program reprezentacije kao takvi i nametnuli i tako se trebaju i dalje ponašati, -kazao je hrvatski trener Damir Rajković, koji inače s klupe vodi našu izabranu U20 momčad.

Najefikasniji u redovima hrvatske reprezentacije bio je Toni Perković s 21 poenom, Domagoj Proleta je ubacio 13, Mateo Čolak 10 poena, a kapetan Karlo Uljarević uz sedam poena imao je i pet asistencija. Kod Angole je najefikasniji bio 37-godišnji Olimpio Cipriano s 24 poena.

- Dali smo sve od sebe i borili se, ali, jednostavno, izgubili smo energiju, više nismo imali snage. Sad smo vidjeli na kojem su nivou ostale reprezentacije i da moramo još puno trenirati u klubu da bismo taj nivo dostigli, prije svega fizički - poručio je Toni Perković.

Svim reprezentacijama, osim hrvatskoj, ovo je bio pripremni turnir za Svjetsko prvenstvo, kojem je Kina domaćin od 31. kolovoza do 15. rujna.
I. Liović
Veljko Mršić

izbornik A reprezentacije

Znamo na koga možemo računati dalje i sada je na tim dečkima da se u sljedećem periodu dignu na viši nivo
93:73

izgubila je mlada Hrvatska od reprezentacije Angole
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana