Regija
PRED JESENSKI UPISNI ROK U SREDNJE ŠKOLE

U vukovarskim školama još je 251 slobodno mjesto
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
Mjesta u nastavi na hrvatskom jeziku u gimnaziji nema; na srpskom još 50
VUKOVAR

Za jesenski upisni rok, koji počinje 21. kolovoza, u srednjim školama u Vukovaru preostalo je još 251 slobodno mjesto.

To znači kako je u prvom upisnom roku popunjeno samo nešto više od polovine mogućeg kapaciteta, s obzirom na to da je u prve razrede četiri škole upisano 295 učenika. Najviše je interesa, kao i prethodnih godina, bilo za gimnaziju, u kojoj je preostalo još 50 slobodnih mjesta, i to za nastavu na srpskom jeziku. Naime, Giana Marović Zeko, ravnateljica Gimnazije Vukovar, potvrdila je kako su u nastavi na hrvatskom jeziku popunjena sva mjesta u sva tri obrazovna programa; općem, jezičnom i prirodoslovno-matematičkom.

- Upisne kvote za nastavu na hrvatskom su popunjene i nemamo ni jedno slobodno mjesto. Kada je riječ o nastavi na srpskom jeziku, slobodno je još 18 mjesta za opći, 12 za jezični i 20 za prirodoslovno-matematički smjer - rekla je ravnateljica.

Ekonomska škola Vukovar u ljetnom je roku upisala 63 učenika i ima još 57 slobodnih mjesta za sva tri smjera, i na hrvatskom i na srpskom jeziku. Najviše je nepopunjenih mjesta za program komercijalist (više od 15). Za program ekonomist ima slobodnih osam mjesta za nastavu na hrvatskom i tri na srpskom jeziku, a za program upravni referent ukupno je slobodno još 13 mjesta.

U Tehničkoj školi Nikole Tesle zadovoljni su rezultatima ljetnog upisnog roka. Ravnatelj Đorđe Lukić pojasnio je kako su očekivali upis oko 80 učenika, no upisao se 101, i to 53 učenika za nastavu na hrvatskom i 48 za nastavu na srpskom jeziku.

- S obzirom na to da nam je odobren upis ukupno 288 učenika za različita zanimanja, imamo još dosta slobodnih mjesta, a popunjen je samo razred za tehničare za računalstvo u nastavi na srpskom jeziku - izjavo je Lukić.

To znači kako imaju slobodnih mjesta za taj program na hrvatskom jeziku, a za ostale programe ima slobodnih mjesta u nastavi na oba jezika.

U ovoj su školi prvi put nakon sedam godina upisali jednog elektroinstalatera.

Dragana Korpoš
U SREDNJOJ STRUKOVNOJ ŠKOLI MARKO BABIĆ NEZADOVOLJNI REZULTATIMA UPISA
U Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić preostalo je još 55 slobodnih mjesta. Kada je riječ o četverogodišnjim programima, imaju još jedno slobodno mjesto u nastavi na hrvatskom i 17 u nastavi na srpskom jeziku za hotelijersko-turističkog tehničara; kao i dva mjesta u nastavi na hrvatskom za smjer turističko-hotelijerskog komercijalista, a taj je program na srpskom jeziku ukinut zato što nije bilo interesa učenika. Iz škole ističu kako ne mogu biti zadovoljni upisima u prvom roku jer se godinama u prve razrede upisivalo više od 100 učenika, a ove ih je godine u svim programima upisano samo 65. Ova škola i Tehnička škola Nikole Tesle pretrpjele su znatne štete od nevremena početkom prošloga mjeseca, procijenjene ukupno na gotovo 5,5 milijuna kuna. Župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić obećao je kako će Županija, kao osnivač škola, financijski pomoći u njihovoj sanaciji.
Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike