Osijek
NAJBOLJE OSVJEŽENJE OD VRUĆINA PRUŽAJU DRAVA I KOPIKA

Nemamo more, ali imamo dravske plaže za spas od žege
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
Nizak vodostaj i ugodan pijesak pod nogama, garancija su za uživanje svim generacijama, posebice zaigranim mališanima

Toplinski val je na vrhuncu, temperature na termometrima ponegdje pokazuju i 40 ºC, a građani osvježenje traže na bazenima i gradskim kupalištima. Slično je i s Osječanima kojima omiljena Drava pruža savršeno osvježenje tijekom vrućih ljetnih mjeseci, a mnoge je zatekla i naša novinarska ekipa tijekom "điranja" po osječkim plažama.

Riječni pijesak, nizak vodostaj i pristupačan teren dovoljan su mamac za sve generacije da zaplivaju na nekom od desetak kilometara dravskog toka u Osijeku. Osječanin Siniša, kojeg smo zatekli na plaži podno Copacabane, kaže kako se s četveronožnim ljubimcem zaputio prema pješačkom mostu.

"Vruće je i nama ljudima, ali i psima, a s obzirom na to da se on ovdje ne može okupati, odlučili smo osvježenje potražiti blizu mosta, gdje ćemo to obojica moći. Godinama se kupam na Dravi i ljetne vrućine uvijek ublažavam kupanjem na nekoj od poznatih dravskih destinacija", istaknuo je Siniša. Dugogodišnje kupačice su i Zorica i Željka, prijateljice koje svako ljeto odmaraju i uživaju u onom najboljem što rijeka nudi.

"Dolazimo ovdje godinama, kako smo u mirovini i sve češće, i obožavamo što imamo mogućnost zaplivati i rashladiti se u gradu. Kupale smo se i u Bajeru na Jugu 2 i kod Želje, ali pravi gušt nam je upravo ovdje, podno Kopike", dodala je Zorica.

Zbog niskog vodostaja i velike količine pijeska ovo je izvrsna destinacija i za obitelji s djecom, što nam je potvrdila i sugrađanka Nikolina.

"S obzirom da je Drava trenutačno niska, a ovdje s betonskih stepenica odlično vidim cijeli teren, mogu bez problema pustiti svoju osmogodišnjakinju da slobodno uživa u vodi i igra se, bez straha od eventualnih ozljeda. To mi je i bio glavni razlog dolaska ovamo jer znam da ćemo obje uživati, ona u vodi, a ja u odmoru na plaži", zaključila je Nikolina.

Prednost ove plaže je i maleni kafić koji nudi predah i osvježenje, a zainteresirani mogu uživati i na prostranim ležaljkama, baš kao na nekoj od jadranskih destinacija. Osim na riječnoj plaži, mnogi su osvježenje potražili i na bazenima Copacabane, gdje se u nedjelju prijepodne stvorio priličan red za ulaz. Sudeći prema malenim prijenosnim hladnjacima i velikim torbama za plažu, većina ih se odlučila ondje provesti i dobar dio poslijepodneva, uživajući u četiri bazena koja su na raspolaganju i odraslima i djeci.

"Volimo doći na Kopiku, na nekom od bazena pronađemo potrebno osvježenje, a usput uživamo u obiteljskom druženju i aktivnom odmoru. Cijena je također vrlo pristupačna i za par desetaka kuna bez problema može doći četveročlana obitelj i provesti tu cijeli dan", potvrdila nam je sugrađanka Marina. Ne sumnjamo kako će Drava i Copacabana i dalje ostati omiljeno ljetno osvježenje, osobito nakon napornog radnog dana u poslijepodnevnim satima.

Ema Nenadić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana