Novosti
NOVI UGOVOR S FRANCUSKIM NARUČITELJEM

Đuri Đakoviću posao vrijedan 137 milijuna kuna
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, s francuskim naručiteljem sklopio je ugovor o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima. Iz te je tvrtke priopćeno u ponedjeljak kako je vrijednost ugovora 137 milijuna kuna te da isporuke vagona počinju krajem 2019. godine i nastavljaju se tijekom 2020. godine.


Vagoni tipa Shimmns su četveroosovinski zatvoreni vagoni za prijevoz kolutova lima, primarno za automobilsku industriju. Kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene mehanizmom za učvršćenje, a od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom. Ovim sustavom omogućen je utovar i istovar korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara.
Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. je u prethodnih deset godina razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište, primarno se orijentirajući na konfiguracije usklađene sa specifičnim zahtjevima kupaca i krajnjih korisnika, uz uvažavanje najnovijih razvojnih trendova koji se uvode u europske željezničke sustave. I.Mikulić