Crna kronika
TRAGEDIJA KOD VIŠNJICE

Ribič se utopio u hladnoj Savi
Objavljeno 11. kolovoza, 2019.
SISAK

Policijska uprava sisačko-moslavačka izvijestila je o dva događaja koja su se dogodila u petak i subotu, a koja su za posljedicu imale smrtno stradavanje 46-godišnjeg muškarca te teško ozljeđivanje osmogodišnjeg djeteta. Kako stoji u policijskom priopćenju, u mjestu Višnjica na novljanskom području, u subotu poslijepodne u Savi se utopio 46-godišnji muškarac. Operativno dežurstvo PU sisačko-moslavačke u subotu, oko 14 sati, obaviješteno je da je na obali Save 46-godišnjak prilikom kupanja potonuo i više nije isplivao. Na to je mjesto došao radi ribolova, a prije toga se želio okupati. Uz patrolu policije koja je locirala mjesto nestanka 46-godišnjaka, u potragu su se uključili i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja te ronioci ATJ Lučko. Potraga je dala rezultata jer su ronioci oko 17.30 pronašli tijelo utopljenika. Pregledom mrtvozornika nisu uočene vanjske ozljede na tijelu koje je prevezeno na Odjel patologije sisačke bolnice. Policija će o tom slučaju podnijeti izvješće Županijskom državnom odvjetništvu.

Policija je zbog utapanja u Savi apelirala na građane da prilikom kupanja na ovim visokim temperaturama oprezno ulaze u hladnu vodu, nikako naglo, jer to može biti kobno. "Ne ulazite vrući u vodu, jer je to česta pogreška koju mnogi čine. Uvijek treba postupno ulaziti u vodu, dati tijelu priliku da se prilagodi, bez obzira na to koliko je more ili neka druga vodena površina topla. U protivnom, naše će tijelo u dodiru s hladnom vodom doživjeti šok", savjetuju iz policije.

Policija je izvijestila i o teškom stradavanju osmogodišnjeg dječaka, inače njemačkog državljanina, u mjestu Ilova, nedaleko od Kutine. Iz još neutvrđenih razloga u petak, oko 17 sati, osmogodišnjak je teško je ozlijeđen kad je s biciklom pao s mosta u kanal oborinskih voda. Kako doznajemo, dječak je vozeći bicikl pao s drvenog pješačkog mosta u kanal dubok 1,7 metara.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, osmogodišnjak je prevezen u Opću bolnicu "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku, gdje se liječnici bore za njegov život. O ovom slučaju policija će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeti izvješće. Kako neslužbeno doznajemo, hitnu pomoć su o stradavanju dječaka obavijestili roditelji. Nesretni dječak je prilikom pada zadobio teške ozljede glave.M.Bugarić
Tijelo utopljenika pronašli su pripadnici HGSS-a i ronioci ATJ Lučko
8

godina ima dječak iz Njemačke koji je ozlijeđen prilikom pada s bicikla
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike