Mozaik
STIGLI BLIZANCI

Bebe pande okoćene su u zoovrtu
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
Blizanci divovske pande, rođeni ovih dana u belgijskom zoološkom vrtu, suočavaju se s nesigurnim prvim danima, ali ovo "izuzetno rijetko" rođenje i dalje je jako dobra vijest za njihovu ranjivu vrstu, objavio je zoološki vrt Pairi Daiza.

Pande blizanci, mužjak i ženka, stigli su na svijet s nekoliko sati razlike, a težili su neobično malo, 160 i 150 grama. Mladunci, koje je zoološki vrt na Facebooku opisao kao "ružičaste škampe", ružičasti su i bez dlake. Bebe pande su u prosjeku 900 puta manje od svojih majki.

"Rođenje blizanaca predivna je vijest za ovu izvanrednu vrstu koja je još uvijek u opasnosti", naveo je u priopćenju osnivač zoološkog vrta Pairi Daiza, Eric Domb.

Novorođenčad će se nadzirati 24 sata i alternativno će moći biti smješteni u inkubator te biti hranjeni bočicama kako bi se majka odmorila, rekli su iz zoološkog vrta. Kina je prije 30 godina pokrenula međunarodni program za očuvanje divovskih pandi. Međunarodna unija za zaštitu prirode je 2016. promijenila status divovskih pandi iz ugrožene u ranjivu vrstu. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MIA DIMŠIĆ O NOVOM ALBUMU “SRETAN PUT”, KONCERTIMA I PLANOVIMA

Album govori o doslovnim, ali i o životnim putovanjima

2

FESTIVAL PUTNIKA KOFER U SLATINI: IVONA LOZIĆ O ČERNOBILU

Vrijedilo je posjetiti mjesto tragedije o kojoj se pričalo za vrijeme mog odrastanja

3

NAJSTARIJI IZBOR LJEPOTE U NAS

Maja Lončarević postala je
nova Kraljica Hrvatske