Crna kronika
TRAGIČNA SMRT 14-GODIŠNJAKA

U Dravi se utopio dječak iz Bistrinaca
Objavljeno 10. kolovoza, 2019.
Potraga za Josipom koji je u Dravi nestao u četvrtak uvečer, završena je u petak, u 9.27 sati

Nakon što su u petak ujutro, u 9.27 sati ronioci Specijalne policije iz rijeke Drave na obalu izvukli beživotno tijelo, obistinile su najcrnje slutnje onih koji su sa strepnjom od četvrtka uvečer čekali vijesti: u Dravi kod Bistrinaca utopio se četrnaestogodišnji dječak!


Vijest o pronalasku tijela u rijeci Dravi jučer nam je potvrdio glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon, rekavši nam ukratko da su ronioci Specijalne policije u rijeci Dravi kod Bistrinaca pronašli tijelo, a isto nam je rekao i dopročelnik osječkog HGSS-a Josip Dinkić.


Neslužbeno doznajemo da je utopljenik Josip L. (2004. godište), koji je s prijateljima u četvrtak predvečer krenuo na kupanje na rijeku Dravu, na tzv. Bistrinačku plažu. Premda Policija tek treba utvrditi točne okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija, mještani kažu da su dječaci u želji da se osvježe zajedno uskočili u vodu, no da se u jednom trenutku netko od njih počeo utapati. Premda građom nije bio najsnažniji, prijatelju (ili rođaku) prvi je u pomoć priskočio upravo hrabri Josip. No, nažalost, taj njegov nesebični postupak završio je tragično upravo za njega. Prijatelji koji su se nalazili oko njega primijetili su u trenutku kako Josip nestaje pod vodom i više ne izranja. Ubrzo nakon toga, kada dozivanje i pretraživanje vode nije dalo rezultata, uplašeni dječaci odmah su pozvali u pomoć Službu 112 u nadi da će im pomoći pronaći Josipa.
Josip Dinkić, dopročelnik osječkog HGSS-a koji je vodio potragu, jučer ujutro prije nego je tijelo pronađeno kazao nam je kako su odmah po dojavi, već oko 19.30 sati, HGSS-ovci krenuli u potragu za dječakom na naznačenoj lokaciji. S 13 ljudi, četiri vozila i dva čamca, ekipa je pretraživala teren sve do ponoći, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, kiše i grmljavine, pretraga je bila privremeno obustavljena i nastavljena je ponovo jučer ujutro u 7 sati. Tada je na obalu Drave stiglo još desetero ljudi kojima je u potrazi pomagao potražni pas i dva čamca, a služili su se i bespilotnom letjelicom zbog boljeg pregleda terena. Zajedno s roniocima Specijalne policije, cijelo su jutro do pronalaska pretraživali dno Drave od plaže u Bistrincima do belišćanskog mosta. Iako do zaključenja broja nismo uspjeli dobiti službenu informaciju o točnoj lokaciji gdje je pronađeno Josipovo tijelo, navodno je riječ o 53. kilometru Drave.


Lidija Aničić
Zajednička potraga
HGSS i Specijalna policija
Vrijedna i skromna obitelj
Golema tuga zbog gubitka mladog života od jutra vlada u domu nesretnog Josipa u Bistrincima, gdje su se do posljednjeg trenutka Josipovom povratku nadali njegovi roditelji, četvero braće i sestra. Riječ je o vrlo skromnoj te izuzetno vrijednoj obitelji koja je u svojoj sredini poznata prema svom društvenom radu i pomaganju susjedima i zajednici, a Josip je zbog svoje dobrote bio posebno omiljen i među svojim vršnjacima u osnovnoj školi koju je upravo završio, ali i među prijateljima s kojima se ove jeseni spremao krenuti u 1. razred srednje škole. Josip se tom novom životnom razdoblju iznimno veselio, imao je velike planove, a i ovo ljeto je provodio revno obavljajući svakodnevne poslove zajedno s ocem i braćom.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POČELO SUĐENJE ZA DVOSTRUKO UBOJSTVO U ĐAKOVU

Drežnjak priznao zločin

2

LOPOVLUK KOD PITOMAČE

Pala banda koja je iz plastenika krala jagode

3

PIJAN VOZIO AUTO

Šest prekršaja u jednoj kvrcavici